Sport     | 28.06.2022. 17:09 |

Hurem: Uravnotežena grupa u Ligi prvaka

FENA Saopćenje, Foto/ FK Sarajevo

SARAJEVO, 28. juna (FENA) - Prvakinje Bosne i Hercegovine, fudbalerke SFK 2000 Sarajevo, u polufinalnom susretu grupe 7 UEFA Lige prvaka igrat će protiv ekipe Birkirkare (Malta).

 

Drugi polufinalni par čine rumunska Universitatea Olimpia Cluj i Glentoran iz Sjeverne Irske. Domaćin turnira kvalifikacione grupe 7 bit će Cluj.

Trenerica SFK 2000 Samira Hurem ističe da je grupa uravnotežena i da svako svakoga može pobijediti. Vjeruje da se razlike ogledaju u fizičkoj spremi, gdje su timovi s Malte fizički dominantni.

- Znamo kako igraju, imale smo susrete sa reprezentacijom protiv Malte, te imamo potrebno iskustvo. Domaćice, ekipa Cluja iz Rumunije, sigurno su kvalitetne. Igraju dobar fudbal i već najavljuju nekoliko novih pojačanja za ove susrete. Sigurno je da trebamo pojačati tim, imamo mladu ekipu i ako uspijemo dovesti fizički jače i iskusnije igračice onda možemo računati na prolazak. Započele smo sa skautiranjem odmah nakon žrijeba, pripremamo utakmice i prikupljamo što više informacija o protivnicama - rekla je Hurem. 

Polufinalni susreti na programu su 18. augusta, a utakmice za plasman će biti odigrane 21. augusta.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

SFK 2000 Sarajevo domaćin Lige Prvaka za žene

Na službenoj web stranici Ginisovih rekorda uvršten rekord SFK 2000 Sarajevo

Marija Aleksić novo pojačanje SFK 2000 Sarajevo

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'