Stranačke aktivnosti     | 28.06.2022. 15:20 |

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 79

Saopćenje za javnost SDA

FENA Saopćenje

SDA: Čestitamo Pravnom savjetu SDA, odluka Ustavnog suda BiH je potvrda neustavnosti postupaka NSRS

Stranka demokratske akcije pozdravlja odluku Ustavnog suda Bosne i Hercegovine kojom su ukinute odredbe Deklaracije o ustavnim principima i zaključci Narodne skupštine RS-a o prijenosu nadležnosti.

Čestitamo članovima Pravnog savjeta SDA koji su pripremili zahtjev za rješavanje spora između Bosne i Hercegovine i entiteta RS, na osnovu kojeg je Ustavni sud BiH donio odluku o ukidanju spornih zaključaka.

Također se zahvaljujemo svim zastupnicima u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine koji su potpisali zahtjev.

SDA će nastaviti koristiti sva raspoloživa pravna i politička sredstva kojim se može efikasno osporiti svako neustavno i nezakonito postupanje bilo kojeg nivoa vlasti, institucije ili pojedinca u Bosni i Hercegovini.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

SDA

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDA

Saopćenje za javnost SDA

SDA: Predsjedništvo BiH mora zbog antidržavnih laži smijeniti ambasadora Vujića

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo