Bosna i Hercegovina     | 28.06.2022. 14:04 |

Odobren upis na studijski program Tjelesni odgoj i sport Filozofskog fakulteta u Zenici

FENA Saopćenje, Foto/ Press služba ZDK

ZENICA, 28. juna (FENA) - Vlada Zeničko-dobojskog kantona dala je saglasnost na proširenje upisne kvote na Univerzitetu u Zenici, tako što je odobrila upis studenata na novi studijski program Tjelesni odgoj i sport Filozofskog fakulteta.

Novootvoreni studijski program, kako je kazao ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Spahija Kozlić, prošao je sve zakonom predviđene procedure, saglasnost su dale Vlada i Skupština, a nakon toga je izdato rješenje da se može pokrenuti novi studijski program.

- Iskoristit ćemo ovu odluku da otvorimo mogućnost studentima da se u okviru prvog upisnog roka prijave i upišu na studijski program Tjelesni odgoj i sport. Radi se o kvoti od pet redovnih, 30 samofinansirajućih i pet vanrednih studenata - rekao je Kozlić.

Planom upisa studenata u prvu godinu prvog ciklusa studija na Univerzitetu u Zenici u akademskoj 2022/2023. godini predviđeno je ukupno 1.035 mjesta, od čega 613 redovnih, 335 redovnih samofinansirajućih i 87 vanrednih studenata, saopćeno je iz Press službe ZDK.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Đaci u ZDK trenutno na proljetnom odmoru, preporuka da nenastavne dane imaju i za Bajram

Ramazanska čestitka premijera Pivića i predsjedavajućeg Huskića

Isak otvorio matematičko takmičenje za učenike iz Zeničko-dobojskog kantona

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo