Sport     | 24.06.2022. 15:54 |

Veselin Vujović otvorio Međunarodni rukometni turnir 'Rukomet na zrnu soli'u Tuzli

FENA Edin Skokić, Foto: Otvoren 5. Međunarodni rukometni turnir u Tuzli

TUZLA, 24. juna (TUZLA) - Legenda jugoslovenskog i evropskog rukometa Veselin Vujović otvorio je tradicionalni Međunarodni rukometni turnir veterana i veteranki "Rukomet na zrnu soli 2022" koji se u Tuzli održava od 24. do 26. juna.

- Prvi put sam na ovakvim turnirima, ali kada sam vas upoznao i kada vidim koliko volite ovaj sport uvijek ću se rado odazivati i dolaziti na ovakve manifestacije. Želim vam ugodan boravak u Tuzli - rekao je Veselin Vujović koji je potom pozvao više od 200 učesnika i učesnica da se fotografišu ispred zastava država iz kojih dolaze. 

A u Tuzlu su stigli veterani i veteranke iz Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Srbije i Bosne i Hercegovine te ekipe, muška i ženska, Bayerna iz Minhena. 

- Igrat će se 41 utakmica, a onda slijedi polufinale i finale. Nakon pandemije koronavirusa i dvogodišnje pauze ponovo smo zajedno i mogu reći kako je ovaj turnir prožet velikim emocijama. Polufinale i finalne utakmice igraju se u subotu u poslijepodnevnim satima - kaže Zlatko Cipurković, predsjednik VRK Sloboda, organizatora turnira. 

Pored rukometnih utakmica gosti iz regije posjetit će kompleks Panonskih jezera i Kuću sporta RSD "Sloboda". Organizovat će se i završno druženje na kojem će biti dodijeljeni pehari i proglašeni najbolji veterani i veteranke. 

Gosti iz regije su istakli zahvalnost VRK Sloboda, koji je oduvijek bio odličan domaćin, te su naglasili kako će najljepše uspomene ponijeti iz grada soli. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Vinkovci i Rekreativo Beograd pobjednici turnira 'Rukomet na zrnu soli'

Otvoren turnir "Rukomet na zrnu soli" u Tuzli

Turnir 'Rukomet na zrnu soli' okuplja ekipe iz svih država regiona

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta