Servisne informacije

Sutra izmjena saobraćaja u ulicama Branilaca Sarajeva i Kulovića zbog izvođenja mjuzikla 'Kosa'

Saopćenje

SARAJEVO, 23. juna (FENA) - Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo dalo je saglasnost Narodnom pozorištu Sarajevo za privremenu izmjenu režima saobraćaja u ulicama Branilaca Sarajeva i Kulovića, zbog izvođenja mjuzikla „Kosa“ na Pozorišnom trgu Susan Sontag.  

Privremena izmjena režima saobraćaja sastoji se iz potpune obustava saobraćaja sutra, 24. juna u terminu od 19.45 do 22.00 sata , osim vidljivo označenih i/ili najavljenih vozila organizatora i vozila iz člana 125. i 126. Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH u ulicama: Branilaca Sarajeva - na dijelu od raskrsnice sa ulicom Ćemaluša do raskrsnice sa ulicom Radićeva, te Kulovića - na dijelu od raskrsnice sa ulicom Obala Kulina bana do raskrsnice sa ulicom Maršala Tita.  

Regulaciju toka saobraćaja na dijelu potpune obustave saobraćaja i raskrsnicama na kojima se saobraćaj usmjerava u alternativne pravce vršit će pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo. Nakon utvrđenog vremenskog termina, odnosno stvaranja sigurnih uslova za odvijanje saobraćaja motornih vozila, pripadnici MUP-a će uspostaviti redovní režim saobraćaja.  

Saobraćajnica Ćemaluša za vrijeme obustave saobraćaja privremeno će biti pretvorena u jednosmjernu suprotno u odnosu na redovan režim odvijanja saobraćaja. U njoj se zabranjuje parkiranje te nadolazeći saobraćaj iz ulice Branilaca Sarajeva preusmjeriti desno ulicom Ćemaluša u ulicu Titova, a sve putem službenih lica MUP-a Kantona Sarajevo.  

Alternativni pravci kretanja na dijelu potpune obustave saobraćaja su saobraćajnice koje se ukrštaju sa obustavljenom saobraćajnicom.  

Taksi štand u ulici Branilaca Sarajeva u neposrednoj blizini Narodnog pozorišta za vrijeme izmjene režima saobraćaja bit će dislociran na prvi susjedni štand.   

Prema rješenju Ministarstva, radi funkcionalnog i sigurnog odvijanja saobraćaja, u odobrenom periodu, potrebno je izvrštiti privremeno izmještanje terminala Dom Armije kao i osigurati prisustvo nadležne službe svih operatera javnog gradskog prevoza putnika, koji će vršiti izmjenu režima linijskog javnog gradskog prevoza, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 

(FENA) D. V.
Vezane vijesti