Bosna i Hercegovina     | 20.06.2022. 15:23 |

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 79

Stvaranja kvalitetnijeg ambijenta zdravstvenih usluga u Brčkom

FENA Saopćenje, Foto/ Vlada Brčkog

BRČKO, 20. lipnja (FENA) - Gradonačelnik Brčko distrikta Esed Kadrić u ponedjeljak je, zajedno s ravnateljem JZU "Zdravstveni centar Brčko" Emirom Osmanovićem, položio kamen temeljac povodom izgradnje javnog objekta za potrebe JZU, pored Doma zdravlja u brčanskom naselju Kolobara.

 

Izgradnjom ovog objekta oslobodit će se sadašnji kapaciteti u okviru Bolnice i Doma zdravlja, omogućiti proširenje pojedinih bolničkih odjela, te su ujedno osigurane prostorije za administraciju JZU i Pododjel za javno zdravstvo, kao i garaža za sanitetska vozila.

Kako je kazao gradonačelnik Kadrić, radi se o investiciji koja iznosi nešto više od 2.000.000 maraka, a što predstavlja ukupno dobro za poslovnu aktivnost Distrikta.

"Očekujem da ćemo izgradnjom ovog objekta moći sistematizirati ukupne prostorne potrebe i pružiti prostor za obavljanje nekih neophodnih i nedostajućih aktivnosti naše zdravstvene ustanove", rekao je Kadrić.

Salih Ibrahimbegović, glasnogovornik JZU, istaknuo je kakao je rok za izvođenje radova 16 mjeseci od dana uvođenja izvođača radova u posao te se u ime menadžmenta JZU zahvalio Vladi Brčko distrikta Bosne i Hercegovine i Odjelu za zdravstvo i ostale usluge na kontinuiranoj potpori s ciljem stvaranja boljeg i kvalitetnijeg ambijenta zdravstvenih usluga u Brčko distriktu BiH.

Polaganju kamena temeljca također su prisustvovali dogradonačelnik Anto Domić, glavni koordinator Vlade Željko Antić, predstojnik Odjela za zdravstvo i ostale usluge Sead Šadić, te rukovoditelji Bolnice i Doma zdravlja Brčko - Đorđe Lazić i Danica Lazić.

 

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Skupština Distrikta dala suglasnost na Odluku o usklađivanju plaća

U Brčkom održan seminar za šahovske sudije

U Brčkom više udruženja upriličilo 'Bajramsku svečanost'

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana