Stranačke aktivnosti     | 18.06.2022. 10:57 |

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

FENA Saopćenje

Što bi BiH donio ubrzani kandidacijski status za članstvo u EU, ništa dobroga!

Posljednje vrijeme sve se više čuje zalaganje pojedinih država da se i Bosni i Hercegovini dodijeli kandidacijski status za članstvo u EU, onako na brzinu bez reformi i napretka u demokratizaciji zemlje. Ako bismo dobili kandidacijski status, što bi se promijenilo i koliko bismo bili bliže EU nego što smo to danas kada nemamo kandidacijski status.

 

 

Bosna i Hercegovina na određen način već ima kandidacijski status jer smo svi mi u BiH otvoreno kazali da želimo u EU ali na žalost to nismo i pokazali te pretvorili želje u stvarnost. Ubrzani kandidacijski status BiH neće donijeti promjene niti će to riješiti problem donošenja potrebnih zakona iz 14. prioritetnih zahtjeva EU komisije. Dodjeljivanje kandidacijskog statusa, u neku ruku bila bi nagrada vladajućim, baš u izbornoj godini kada svi želimo da građani napokon izađu na izbore kako bi kaznili sve one koji su sve ove godine držali BiH u mraku i nisu učinile ništa da zaslužimo kandidacijski status.

Ubrzano dobivanje kandidacijskog statusa, bila bi nagrada i znak vladajućim da i dalje sprječavaju demokratske promjene u zemlji, a BiH bi sa ovakvom korumpiranom vlašću ostala narednih desetljeća i dalje samo kao kandidat. Potrebne su nam promjene vlasti koja će mijenjati zakone i prilagođavati ih europskim standardima kako bi građani na svojoj koži iz dana u dan osjećali taj kandidacijski status, ovako bi to bio još jedan veliki korak unatrag.

Bez promjene vlasti neće biti promjena i napretka niti sa kandidacijskim statusom. Ako želimo promjene moramo puno toga mijenjati.

Predsjednik

Božo Skopljaković

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost ŽO Mladeži HDZ BiH ŽSB

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

Priopćenje za javnost Županijskog odbora HDZ-a BiH ŽSB

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo