Ekonomija     | 15.06.2022. 10:55 |

BBI Banka i Grad Konjic osigurali dodatnih 5 milijuna KM za mlade

FENA Saopćenje, Foto/ Grad Konjic

KONJIC, 15. lipnja (FENA) - U Konjicu su u srijedu potpisani ugovori o poslovnoj suradnji između Grada Konjica i Bosna Bank International d.d. Sarajevo, za projekte povoljnog financiranja mladih do 40 godina s područja Konjica koji prvi put rješavaju stambeno pitanje, kao i za obrtnike i gospodarska društava koji se bave poljoprivrednom djelatnošću na području Grada Konjica.

 

Grad Konjic je izdvojio 200.000 marka za subvencioniranje profitne marže, dok je BBI banka osigurala sredstva u iznosu od 5.000.000 maraka, priopćili su iz Grada Konjica. 

"Ove nove subvencionirane linije dio su mjera naše administracije da mladima s područja Konjica omogućimo da budu vlasnici stana ili kuće, a našim gospodarstvenicima da dobiju financijska sredstva po izuzetno povoljnim uvjetima za financiranje svojih poslovnih aktivnosti. Ranije je potpisan ugovor s BBI bankom o subvenciji profitne marže financiranja gospodarskih društava, vrijedan 11 milijuna maraka, tako da su ukupno dostupna sredstva preko 16 milijuna maraka za podršku našem gospodarstvu i građanima. Grad Konjic je za ove namjene izdvojio ukupno 500.000 maraka", kazao je gradonačelnik Konjica Osman Ćatić i pozvao zainteresirane da se na vrijeme prijave i apliciraju za sredstva.

Pravo sudjelovanja za subvenciju profitne marže imaju mladi od 18 do 40 godina starosti za kupovinu novoizgrađenog ili stana u izgradnji, kao i kupovine kuće u izgradnji ili potpuno nove gradnje kuće, uz subvencioniranje profitne marže od strane Grada Konjica za cijelo razdoblje otplate stambenog financiranja, čiji iznos ne prelazi 100.000,00 maraka i čiji rok otplate nije duži od 20 godina.

"Zadovoljstvo mi je što danas uime BBI banke prisustvujem svečanom potpisivanju ova dva ugovora koji će mladima iz Konjica olakšati put do kupovine stana ili kuće, te pomoći obrtnicima i gospodarskim društvima koji žele financirati svoje poslovne aktivnosti u oblasti poljoprivrede", izjavila je Azra Hadžiomeragić, članica Uprave Bosna Bank International d.d. Sarajevo.

Naglašavajući kako je riječ o financiranjima po izuzetno povoljnim uvjetima Hadžiomeragić je istaknula kako je BBI banka za projekat za mlade Konjica izdvojila 3 milijuna maraka, a za financiranja obrtnika i gospodarskih društava dodatnih 2 milijuna maraka.

Obrtnici i gospodarska društva koji se bave poljoprivrednom aktivnošću, a imaju sjedište na području Konjica, moći će aplicirati za financijska sredstva u BBI banci, koja će također biti subvencionirana od strane Grada Konjica. Maksimalan iznos odobrenih financiranja za jedno gospodarsko društvo iznosi 500.000 maraka, a za obrtnike do 100.000 maraka.

U izuzetnim slučajevima Grad Konjic može dati suglasnost na veće iznose financiranja. Financiranja su s rokom otplate do 48 mjeseci uz profitnu maržu do 3,99 posto i uz mogućnost grace razbolje do 6 (šest) mjeseci.

Javni poziv za prijavu će biti raspisan i objavljen u narednih 10 dana na službenim web stranicama Grada Konjica i BBI banke, u kojem će biti definirani svi uvjeti za prijavu i detalji načina apliciranja, navodi se na službenim stranicama Grada Konjica, kaže se u priopćenju. 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U Konjicu održana 11. MS Community BiH konferencija

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Grad Konjic: Učinjen korak naprijed ka energetskoj nezavisnosti

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'