Bosna i Hercegovina     | 14.06.2022. 12:59 |

Jedna osoba lišena slobode zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga

FENA Saopćenje

ISTOČNO SARAJEVO/ZENICA, 14. juna (FENA) - Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) realizirali su danas na području Zenice pretres stambenih objekata i pokretnih stvari na jednoj lokaciji. Slobode je lišena jedna osoba koja će biti sprovedena u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

 

Navedene aktivnosti su provedene zbog osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, propisano Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

Prilikom pretresa je otkrivena labaratorija za uzgoj opojne droge u okviru koje je otkriveno i privremeno oduzeto četrdeset saksija opojne droge marihuana, određena količina opojne droge „Speed“ i određena količina zeljaste materije koja izgledom asocira na opojnu drogu, te digitalna vaga i oprema za uzgoj opojne droge.

- Pretres je izvršen po nalogu Općinskog suda u Zenici i pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, a u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona - saopćila je SIPA. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Počela akcija 'Za još ljepši Tomislavgrad'

Promovirano deset policajaca SIPA-e

Zenička policija pronašla i oduzela više od 1 kg opojne droge

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'