Bosna i Hercegovina     | 11.06.2022. 14:39 |

Prvi put Majke Srebrenice u Potočarima održale mirni protest

FENA Kadira Šakić, Foto: Foto Fena/Kadira Šakić

SREBRENICA/POTOČARI, 11. juna (FENA) - U Memorijalnom centru Srebrenica - Potočari majke Srebrenice i preživjele žrtve genocida danas su se okupili u krugu Centra kako bi obilježili 11. juni, Dan sjećanja na sve žrtve genocida u Srebrenici i Podrinju. 

Predsjednica Udruženja „Pokret majki enklave Srebrenica i Žepa“ Munira Subašić kazala je Feni da će se preživjele žrtve genocida okupljati širom Bosne i Hercegovine.

- Veoma je važno da se ne zaboravi i ne ponovi genocid i da oni koji negiraju genocid vide da mi još uvijek tragamo za istinom i pravdom. Važno je da nas vide sa jastučićima oni koji negiraju genocid, jer na svakom jastučiću je ispisano ime i prezime ubijenog čovjeka. Mi smo našu djecu rodili iz ljubavi i sa ljubavlju smo ih odhranili. Naša poruka je da se genocid ne zaboravi i ne ponovi - istakla je Subašić.

Majke Srebrenice su danas po prvi put održali mirni protest u kompleksu Memorijalnog centra Potočari. Nakon mirne šetnje, u Centru je proučen mevlud za ubijene žrtve genocida, a vjerski program su predvodili imami Medžlisa Islamske zajednice Srebrenica.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Ademović prisustvovao u Srebrenici obilježavanju 1. marta Dana nezavisnosti BiH

U Srebrenici obilježen Dan nezavisnosti BiH - Ovaj grad je tačka koja nas spaja

Bošnjaci MZ Osatica: Zaustavite mrziteljski odnos sveštenika Luke Babića

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo