Servisne informacije     | 09.06.2022. 07:28 |

BIHAMK- Zbog radova na dionici Buna-Počitelj obustave saobraćaja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. juna (FENA) - Zbog radova na dionici Buna-Počitelj u mjestu Ševaš Njive, svaki dan osim nedjelje i praznika na snazi su dnevne obustave saobraćaja u vremenu od 09 do 12:15 sati, od 13:15 do 15:00 sati i od 17:00 do 19:00 sati. Za vrijeme obustave saobraćaj je preusmjeren na alternativne pravce (Tasovčići-Tromeđa-Mostar, Tasovčići-Masline-Buna i Tasovčići- Domanovići-Buna). 

 

Zbog izvođenja radova na autoputu A-1 za saobraćaj su zatvorene preticajne trake u zonama petlje Sarajevo sjever i petlje Podlugovi, u oba smjera. Radovi se izvode i na vijaduktu Klopče na dionici A-1 Zenica sjever-Zenica jug, gdje se saobraća preticajnom trakom, dok je vozna traka zatvorena za saobraćaj.


Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela. 


Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko i  Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik).


Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.


Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćava BIHAMK.


Do 30.09.2022. za međunarodni putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac na putnom pravcu Gacko-Nikšić.

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:


MAGISTRALNI PUTEVI:
M-4 
Simin Han-Čaklovići, zbog sanacionih radova na mostu preko rijeke Jale saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
M-5 
Ripač-Dubovsko, zbog izgradnje trake za spora vozila saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.
Donji Vakuf-Turbe (Komar), zbog izgradnje trake za spora vozila saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.
Donji Vakuf-Jajce, zbog sanacionih radova u tunelu Skela, saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj je obustavljen a vozila preusmjerena na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling). 
M-14
Srbljani-Bosanska Krupa (Grmuša), zbog deminiranja terena od 08 do 16 sati dolazi do 30-minutnih obustava saobraćaja (15 minuta propuštanje vozila).
M-14.2
Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik), zbog sanacionih radova saobraćaj je regulisan semaforima, naizmjeničnim propuštanjem vozila.
M-17
Žepče-Zenica (Golubinja), u toku su radovi na izgradnji vijadukta koji će biti dio Koridora Vc, zbog čega tokom dana dolazi do kraćih zastoja u saobraćaju (naizmjenično propuštanje vozila).
Tarčin-Konjic (Raštelica), zbog radova na izgradnji koridora Vc saobraća se sporije, uz privremeno postavljenu signalizaciju.
Konjic-Jablanica, zbog radova u tunelu Crnaja saobraća se naizmjenično, jednom trakom. 
M-17.3
Hutovo-Stolac, zbog radova kod mjesta Cerovica saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
M-18
Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila. 
M-20
Goražde-Vitkovići, zbog sanacionih radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
Foča-Goražde (Filipovići), zbog aktiviranog klizišta saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.


REGIONALNI PUTEVI
R-442 Igman-Krupac (od priključka za Trnovo do granice entiteta), zbog sanacionih radova od 07 do 17 sati saobraća se usporeno, jednom trakom.
R-443 Kiseljak- Kreševo, zbog sanacionih radova od 8 do 17 sati saobraća se usporeno.
R-444 Podlugovi-Breza (Šaš), zbog radova na sanaciji klizišta, putnička vozila saobraćaju obilaznicom u blizini, dok teretna vozila saobraćaju jednom trakom, naizmjenično.
R-445 Ilijaš (pružni prelaz Alića rampa-most Gnionica), zbog sanacionih radova saobraća se usporeno.
R-456b Priboj-Teočak, zbog sanacionih radova, saobraća se jednom trakom naizmjenično.
R-906 Bijele Vode-Šabići, zbog sanacionih radova saobraća se usporeno.


KANTON SARAJEVO
- Zbog izvođenja neophodnih radova od 09 do 17 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Tabašnica (od spoja sa ulicom Skenderija do spoja sa ulicom Hamdije Kreševljakovića). Alternativni pravac za vrijeme obustave je ulicama Skenderija-Čobanija-Hamdije Kreševljakovića.
- Zbog izvođenja neophodnih radova na vijaduktu Ciglane od 23 do 06 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Halida Kajtaza.  Za vrijeme obustave alternativni pravac je Halida Kajtaza-Muhameda ef.Pandže-Hasana Bibera-Jukićeva-Alipašina-Koševo-Patriotske lige-Halida Kajtaza i obratno.
- Etapne obustave saobraćaja od 00 do 24 sata u ulicama: Senada Poturka Senčija, Džamijska (Hadžići) i Izeta Delića.
- Zbog izvođenja sanacionih radova usporeno se saobraća u ulicama: Arapova, Crni Vrh, Stupska, Dolina, Humska, Zlatnih Ljiljana, Skenderija, Hamdije Kreševljakovića, Safeta Zajke, Babin Do (Bjelašnica), Miševići (Hadžići) i Samira Gradišića.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na putnom pravcu Doboj-Tuzla

BIHAMK - Nakon uklanjanja odrona, normaliziran saobraćaj na magistralnom putu Dobro Polje-Miljevina

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo