Kultura     | 08.06.2022. 13:25 |

Poziv za prijavu projekata za program 'Suočavanje s prošlošću' Sarajevo Film Festivala

FENA Saopćenje, Foto/ SFF

SARAJEVO, 8. juna (FENA) - Otvoren je poziv za prijavu projekata za program “Suočavanje s prošlošću” (Dealing with the Past) Sarajevo Film Festivala, koji će Festival nastaviti razvijati uz podršku Fondacije Friedrich Ebert, saopćila je press služba SFF-a.

Poziv je otvoren za organizacije koje se bave temom ratnih sukoba i njihovim razumijevanjem i rješavanjem, a priče/ svjedočenja prijavljuju se za predstavljanje na ovogodišnjem True Stories Marketu.

Program “Suočavanje s prošlošću” (Dealing with the Past) predstavlja dodatnu platformu za svjedočenja i priče koje mogu poslužiti kao baza za razvijanje filmskih scenarija, projekata i filmova.

Cilj programa je pokretanje dijaloga u zemljama nastalim raspadom bivše Jugoslavije te suočavanje s problemima nastalim kao rezultat ratova u regiji.

U sklopu programa “Suočavanje s prošlošću” (Dealing with the Past), pokrenut je True Stories Market, koji služi za prezentaciju priča i prikupljenih materijala (ličnih svjedočanstava).

Priče je potrebno dostaviti u formi teksta ispisanog na jednoj Word stranici, a odabrane priče će organizacije predstaviti rediteljicama/ima iz regije, koji bi na osnovu njih mogli razviti koncept za film.

Priče je potrebno poslati na mail dwp@sff.ba. Rok za prijavu je 30. juni. Program “Suočavanje s prošlošću” (Dealing with the Past) će biti održan od 12. do 18. augusta.

Sarajevo Film Festival ove godine će biti održan od 12. do 19. augusta.

(FENA) E. F.

SFF

Vezane vijesti

Filmom 'Samo kad se smijem' započelo obilježavanje Dana ljudskih prava u kinu Meeting Point

'Dani ljudskih prava' uz besplatne filmove u kinu Meeting Point

Izbor filmova iz programa 29. Sarajevo Film Festivala u Gradačcu

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana