Bosna i Hercegovina     | 05.06.2022. 08:43 |

Tijela sinoć pronađenih vlasnika i radnice zeničke kopirnice prebačena u prosekturu KBZ-a

FENA Vehid Begunić, Foto: Vehid Begunić/arhiva

ZENICA, 5. juna (FENA) – Sinoć kasno okončan je uviđaj u kopirnici ključeva “NO8”, u zeničkoj ulici Islambegovića put, gdje su mrtvi i sa ranama od pištolja pronađeni vlasnik i radnica pomenute radnje.

 

Policijska uprava Centar Zenica, naime, sinoć je, oko 21.20 sati, dobila dojavu da se u radnji nalaze tijela Muhedina B. (r.1959.) i Nermine P. (r.1968.), pored kojih je pronađen i pištolj pa se zbog toga pretpostavlja da se radi o ubistvu i samoubistvu. Uviđajem je rukovodio dežurni kantonalni tužilac Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

 -Pripadnici Sektora krim policije MUP-a ZDK, odmah nakon dobijene dojave, izašli su na lice mjesta te pod nadzorom dežurnog kantonalnog tužioca ZDK-a izvršili uviđaj. Tijela su nakon uviđaja prebačena u Prosekturu Kantonalne bolnice Zenica te će, vjerovatno, biti naložena njihova obdukcija, ali o tome odlučuje Tužilaštvo ZDK. Policija nastavlja istražne radnje u cilju prikupljanja svih dokaza potrebnih za otkrivanje načina na koji je nastupila smrt muškarca i žene- kazao je u izjavi za Fenu dežurni u Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Selmin Ibrahimović osumnjičen za ubistvo u Lukavcu

Ubistvo u Lukavcu, osumnjičeni se predao

Ambasador Johann Sattler u posjeti Zenici

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta