Bosna i Hercegovina     | 25.05.2022. 12:21 |

Zvizdić se sastao sa predsjednikom Globalnog vijeća za toleranciju i mir

FENA Saopćenje, Foto/ FENA

SARAJEVO, 25. maja (FENA) - Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Denis Zvizdić sastao se danas u Sarajevu s predsjednikom Globalnog vijeća za toleranciju i mir Ahmedom Bin Mohammedom Al Jarwanom.

Upoznao ga je o mogućnostima za ulaganje u brojne sektore koji imaju komparativne prednosti i spomenuo sektore hrane, turizma, auto industrije, drvne industrije, kao i druge sektore. Rekao je da je izuzetno važno unapređivanje bilateralnih odnosa između Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) i BiH i naglasio da postoje velike mogućnosti za saradnju, saopćeno je iz Zvizdićevog kabineta. 

Zvizdić je rekao da je Sarajevo, kao multukulturalni i multikonfesionalni grad, idealan primjer za grad mira i tolerancije i predložio izgradnju parka Globalnog vijeća za toleranciju i mir u jednoj od sarajevskih općina.

Predsjednik Globalnog vijeća Al Jarwan je rekao da je neophodno raditi na jačanju bilateralnih odnosa i na uspostavljanju bolje saradnje između parlamenata UAE i BiH. Upoznao je Zvizdića sa radom Vijeća i rekao da međunarodni parlament Globalnog vijeća okuplja 85 zemalja koje vjeruju da je važno širiti toleranciju i mir u svijetu.

Zvizdić i Al Jarwan su se složili da platforma za saradnju pruža velike mogućnosti i kapacitete i kroz povezivanje Univerziteta u Sarajevu sa Globalnim vijećem i dogovorili sastanak o ovoj temi u narednom periodu.

Sastanku je prisustvovao i poslanik u Predstavničkom domu PSBiH Saša Magazinović.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Zvizdić uputio čestitku povodom Ramazanskog bajrama

Bećirović u Briselu razgovarao s predstavnicima udruženja bh. dijaspore

Zvizdić učestvuje u radu 148. skupštine Interparlamentarne unije

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'