Sport     | 21.05.2022. 13:30 |

U Konjicu otvoren drugi dio Državnog prvenstva BiH u kik boksu

FENA Saopćenje, Foto/ Grad Konjic

KONJIC, 21. maja (FENA) - U Konjicu se danas održava drugi dio Državnog prvenstva Bosne i Hercegovine u kik boksu koje je otvorio gradonačelnik Konjica Osman Ćatić.

 

Gradonačelnik je kazao kako je ponosan na činjenicu da je Klub borilačkih sportova Balkan svojim dugogodišnjim radom i izuzetnim rezultatima, koje postižu mladi konjički sportisti – kik bokseri, zaslužio da upravo Grad Konjic bude domaćin današnje velike smotre sporta, mladosti i sportista.

- Poštovani sportisti, gledajući sve vas u ovim trenucima i diveći se vašim uspjesima i rezultatima, želim da aktivno bavljenje sportom, zdrav život, rekreacija, odmjeravanje snaga na takmičenjima poput ovog, budu aktivnosti koje će i u budućnosti privlačiti sve veći broj Bosanaca i Hercegovaca, koji će u svom svakodnevnom životu znati cijeniti i koristiti benefite koje sport sa sobom nosi.

Organizatoru čestitam na uspješnoj organizaciji, uz poruku da ćemo se i dalje truditi biti podrška svim lijepim pričama u našem gradu, kao što je ova. Svim takmičarima želim mnogo uspjeha. Neka pobjede najbolji i uživajte u Konjicu- poručio je gradonačelnik Ćatić.

U takmičenju koje se održava u Sportskoj dvorani Konjic učestvuje 200 takmičara iz 43 kluba koji okupljaju bosanskohercegovačke kik boksere, saopćeno je iz Grada Konjica.

 

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Grad Konjic: Učinjen korak naprijed ka energetskoj nezavisnosti

Vlada FBiH obilježila 74 godine poslovanja kompanije 'Igman' u Konjicu (VIDEO)

Vlada FBiH obilježila 74 godine poslovanja kompanije 'Igman' u Konjicu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo