Regija     | 20.05.2022. 14:40 |

HGZ optužnicu srbijanskog tužiteljstva smatra nezapamćenim presedanom

FENA Agencije, Foto/

OSIJEK, 20. svibnja (FENA) -  Predsjednik Hrvatskoga generalskog zbora Marinko Krešić u petak je optužnicu kojima srbijansko Tužiteljstvo za ratne zločine (TZRZ) tereti četiri visoka časnika hrvatskoga zrakoplovstva zbog akcija u Oluji ocijenio presedanom nezapamćenim u povijesti.

 

 

Predsjednik Hrvatskoga generalskog zbora umirovljeni general bojnik Marinko Krešić u Osijeku je sudjelovao na osnivanju Stručnog savjeta - ogranka HGZ-a za Slavoniju i Baranju te je tom prigodom na novinarski upit odgovorio da "neprihvatljivim smatra mogućnost da jedna zemlja donosi zakon koji vrijedi za cijelo područje kompletne bivše Jugoslavije i da može dignuti optužnice protiv naših junaka koji nisu učinili nikakvo zlodjelo", prenosi Hina. 

"Oni nisu prešli u tuđi prostor, već su se borili na prostorima Republike Hrvatske i izvršavali svoje zadaće", rekao je Krešić i dodao kako je optužnica podignuta u drugoj državi, a odnosi se na Republiku Hrvatsku.

"To je presedan i mislim da ćemo se očitovati i dati široko izvješće o tom pitanju čim budemo imali više detalja", najavio je umirovljeni general bojnik i predsjednik HGZ-a Marinko Krešić.

 

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Grmoja: Most i DP bez Možemo i SDSS-a imaju dovoljno ruku za novu hrvatsku vladu

Izbori za EP u Hrvatskoj: Još nema ni jedne kandidacijske liste

Macan: Zbog velike izlaznosti rezultati hrvatskih izbora nisu upitni, a politika prema BiH ostaje ista

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'