Servisne informacije

KS - U nedjelju privremena izmjena režima saobraćaja u ulici Patriotske lige 

Saopćenje

SARAJEVO, 20. maja (FENA) - Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo dalo je saglasnost FK "Sarajevo", za privremenu izmjenu režima saobraćaja u ulici Patriotske lige, obilaznica pored Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović Hase", na dijelu od ulice Patriotske lige do ulice Betanija, radi sigurnog održavanja fudbalske utakmice u nedjelju, 22. maja, u periodu od 14.00 sati do 19.00 sati. 

 

Privremena izmjena režima saobraćaja se sastoji od potpune obustave saobraćaja u ulici Patriotske lige-obilaznica pored Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović Hase", od ulice Patriotske lige do ulice Betanija, u navedenom vremenu, osim vozila pod pratnjom, vozila policije, vatrogasnih vozila i vozila medicinskih službi, odnosno drugih komunalnih službi u funkciji građana. 

Alternativni pravac odvijanja saobraćaja za vrijeme obustave jeste ulica Betanija, i to od spoja sa saobraćajnicom Alipašina do spoja sa saobraćajnicom Patriotske lige (krak pored Zoološkog vrta "Pionirska dolina"). 

Regulaciju toka saobraćaja na dijelu potpune obustave saobraćaja i raskrsnicama na kojima se saobraćaj usmjerava u alternativne pravce vršit će pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo. 

Po rješenju Ministarstva, radi funkcionalne obustave saobraćaja treba osigurati prisustvo redara organizatora i službenika policije na svim raskrsnicama preusmjerenja saobraćaja, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 

(FENA) M. B.
Vezane vijesti