Bosna i Hercegovina     | 20.05.2022. 13:49 |

Šarović: Oni koji su neuspješni u vlasti treba da odu i da se da šansa drugima

FENA Aida Kovač, Foto: Amer Kajmović

SARAJEVO, 20. maja (FENA) - Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović predao je danas Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) BiH prijavu te stranke za Opće zbore 2022. godine, kazavši da se SDS prijavio za sve nivoe vlasti.

Šarović je izjavio novinarima kako vjeruje da će izbora biti, bez obzira na probleme s finansiranjem.

Kaže da je Izborni zakon loš, ali „s takvim zakonom bili smo na izborima sve prethodne cikluse“.

- Moglo je biti bolje. Postoji još mala nada za paket integriteta za koji ćemo mi dati svoj doprinos. Tu očekujem opstrukciju i blokadu u Domu naroda, jer i oni koji javno zagovaraju da jesu za reforme i promjene Izbornog zakona koji je sadržan u paketu integriteta, kad dođe do glasanja vjerovatno će uskratiti tu podršku. Bio bi iznenađen da bude drugačije - naveo je Šarović.

Što se tiče predstojećih izbora, istaknuo je da su oni optimisti, te da vjeruje da će imati bolji rezultat nego na prethodnim izborima.

Ocijenivši da atmosfera za izbore nije dobra, kazao je kako bi oni željeli da se fokus i prioritet prije izbora i za vrijeme izborne kampanje da realnim temama, normalnim temama, pitanjima koja se odnose na razvoj i bolji život.

- No, vidimo da danas to nije situacija. Ali bez obzira na ove nepovoljne okolnosti,vjerujemo da je došlo vrijeme kada oni koji su neuspješni u vlasti treba da odu i da se da šansa drugim subjektima koji mogu da ponude bolju alternativu i bolji život građanima - mišljenja je Šarović.    

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana