Servisne informacije

Na putevima u BiH jutros se saobraća uz povoljne uvjete za vožnju i umjerenu frekvenciju vozila

Saopćenje

SARAJEVO, 20. maja (FENA) - Prema prikupljenim podacima, jutros na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća uz povoljne uvjete za vožnju i umjerenu frekvenciju saobraćaja. Tokom dana, a posebno u poslijepodnevnim satima, očekuje se pojačana frekvencijavozila.

Apeluje se na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila. Napominje se i da su sigurnosni pojasevi najznačajnije sigurnosno sredstvo za zaštitu putnika u vozilu, kako na prednjem tako i na zadnjem sjedištu i zato vežite sigurnosni pojas za vrijeme vožnje, bez obzira koliko kratko vožnja trajala.

Zbog izvođenja neophodnih radova, od 09.00 sati za saobraćaj će biti zatvorena preticajna traka od Naplatnog mjesta Sarajevo sjever do petlje Sarajevo sjever (u dužini od 400m). Za vrijeme trajanja radova saobraćaj će se preusmjeriti u voznu traku.

Na magistralnom putu Banja Luka-Prijedor (dionica Ivanjska-Lamovita), zbog radova na asfaltiranju saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Bistrice.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko, Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na putu Rudo-granični prijelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su, za sada, kratkotrajna, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) M. B.
Vezane vijesti