Stranačke aktivnosti     | 19.05.2022. 18:56 |

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 79

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Šarović poručio Dodiku: Istina je glasnija od galame

Ponovo, kada svim silama pokušava sakriti istinu, aktuelni član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, služi se napadima, psovkama i lažnim "patriotskim floskulama", navodi predsjednik SDS Mirko Šarović.

On kaže da količina primitivnog jezika od strane Dodika postaje sve veća i veća, dok je argumenata sve manje i manje.

"Umjesto da objasni građanima kako je BiH "ispod žita" se pridružila zemljama koje su uvele sankcije Rusiji a što je potvrdio i predsjednik Srbije i Žozep Borelj, visoki predstavnik za zajedničku spoljnu i bezbjednosnu politiku EU, Dodik napada i galami po svom ustaljenom metodu skrivanja istine“, istakao je Šarović.

Na njegovu žalost, i pored sve Dodikove galame, dodaje Šarović, istina je uvijek glasnija.

Predsjednik SDS kaže da je jasno je da se sankcije uvode skriveno i da predstavnici institucija RS u evropskim zemljama redovno daju saglasnost na sve mjere protiv Rusije koje su do sada predložene, bez ijednog glasa protiv.

„I uzalud prazna galama, uzalud demagogija o tome ko treba da nas vodi. Vodite nas evo više od deceniju a doveli ste nas do praznih sela i gradova, do najbrže inflacije i najmanjih prosječnih primanja, do zadnjeg mjesta na putu u EU i do vrha ljestvice najkorumpiranijih zemalja Evrope“, naveo je Šarović i poručio srpskom članu Predsjedništva BiH:

„Usput, ja nikada svojom rukom nisam prenio nijednu nadležnost na nivo BiH niti sam se za razliku od nekih, slikao sa Medlin Olbrajt i drugim 'prijateljima' Republike Srpske. I uvijek ću sa takvim kao Vi rado stati na kantar patriotizma“.

Sektor za politiku i medije

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) B. D.

SDS

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'