Bosna i Hercegovina

Hercegbosanska županija prva u BiH kreće sa SUMIT eUpisima

Saopćenje, Vlada HBŽ-a

LIVNO, 19. svibnja (FENA) - Hercegbosanska županija od ove školske godine kreće sa SUMIT eUpisima u svim srednjim školama, izvijestili su u četvrtak iz Službe za odnose s javnošću županijske vlade. 

Pojasnili su kako je aplikacija SUMIT eUpisi digitalni oblik upisa te da se na taj način osigurava što jednostavniji i napredniji sustav za upis učenika u školu.

Također se osigurava transparentnost procesa upisa u školu jer će u svakome trenutku biti moguće provjeriti bodovno stanje na rang-listi. Svi će učenici imati uvid u rang-listu koja govori koliko bodova ima svaki učenik i tako će biti informirani u svezi s tim zadovoljavaju li kriterije potrebne za upis u određeni smjer u školi.

Na sastanku održanom između predstavnika Centra za informacijske tehnologije Sveučilišta u Mostaru i Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i sporta Hercegbosanske županije dogovoreni su završni koraci za aplikaciju kao i termini održavanja radionice za SUMIT školske koordinatore i ravnatelje svih srednjih škola u Hercegbosanskoj županiji, navode iz Vlade. 

Nadalje, dogovoreno je održavanje prezentacije SUMIT eUpisa svim učenicima devetoga razreda osnovnih škola u županiji kako bi ih pobliže upoznali s aplikacijom, kaže se u izvješću. 

 

(FENA) I. B.
Vezane vijesti