Servisne informacije     | 19.05.2022. 07:36 |

BIHAMK - Uvjeti za vožnju na većini putnih pravaca u BiH jutros povoljni

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. maja (FENA) - Iako su vremenski i saobraćajni uvjeti na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini jutros povoljni, apelira se na vozače da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

Iz BIHAMK-a napominju ne zaboravite vezati sigurnosni pojas, jer u 50 posto slučajeva nevezani putnik će biti potpuno izbačen iz vozila kroz vjetrobransko staklo što drastično povećava mogućnost težeg ozljeđivanja ili čak i smrtno stradanje. 

U toku su radovi na servisiranju opreme u tunelu 1.Mart na dionici autoputa A-1 smjer Lašva-Zenica jug, zbog čega se saobraća dvosmjerno, suprotnom stranom autoputa. 

Na magistralnom putu Banja Luka-Prijedor (dionica Ivanjska-Lamovita), zbog radova na asfaltiranju saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Bistrice.

Zbog radova na asfaltiranju danas od 07.30 do 19.00 sati obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu Jezero-Šipovo.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela. 

Zbog  aktuelnih radova izdvajamo i puteve Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko, Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na putu Rudo-granični prijelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su kratkotrajna, saopćeno je iz BIHAMK-a. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

BIHAMK - U nekim planinskim predjelima ima raskvašenog snijega na cesti

BIHAMK - Kolovoz suh i mjestimično vlažan, brojne dionice sa učestalim odronima

BIHAMK - Kolovozi jutros suhi i mjestimično vlažni, učestali odroni zemlje ili kamenja

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!