Magazin     | 17.05.2022. 10:40 |

OREA Art Market i ove godine donosi unikatnu ponudu

FENA Saopćenje, Foto/ FENA

SARAJEVO, 17.maja (FENA) - Četvrto izdanje OREA Art Marketa bit će održano 5. juna u Botaničkom vrtu Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine. 

Ovaj jedinstveni prodajni sajam rukotvorina sa bh. etiketom okuplja bh. kreativce i nudi spoj ugodnog ambijenta sa fantastičnom ponudom ručno rađenih proizvoda, gastro slastica i zabave. OREA Art Market ove godine okupit će 57 učesnika koji će predstaviti rukotvorine i zanimljive i unikatne proizvode.

- OREA Art Market iz godine u godinu okuplja sve više bh. brendova koji kroz našu platformu imaju priliku da predstave i prodaju svoje proizvode. Posebno nas raduje činjenica da svake godine imamo sve veći interes javnosti i podršku javnih ličnosti iz  raznih društvenih i političkih sfera -, izjavila je Senita Slipac, suosnivačica i direktorica OREA-e.

Sosnivačica i brend ambasadorica OREA-e Amra Džeko ističe da je platforma prepoznata kao jedinstveno mjesto za promociju i prodaju unikatnih bh. proizvoda te umrežavanje malih biznisa koji svojim poduzetničkim idejama doprinose jačanju kreativne industrije u BiH.


Kako bi ugođaj za cijelu porodicu bio potpun, u prekrasnom ambijentu Botaničke bašte Muzeja, i ove godine tokom Art Marketa bit će organizirana zabava za mališane. Dječiji kutak bit će ispunjen kvalitetnim sadržajima kao što su animacije, crtanje na platnu, kreativne radionice, časovi pravljenja sapuna i razne društvene igre.

Sav prihod od prodaje ulaznica bit će doniran udruženju Srce za djecu oboljelu od raka za potrebe Roditeljske kuće u kojoj borave roditelji sa djecom oboljelom od karcinoma. Pored toga, izlagači će od prodaje svojih proizvoda donirati 5 posto za ovu plemenitu akciju, a svi posjetioci će i na licu mjesta moći kupiti proizvode ovog udruženja, te se na njihovom štandu upoznati sa radom Roditeljske kuće. Do sada je kroz ovu humanitranu akciju prikupljeno više od 20.000 KM, saopćili su organizatori. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Kreativci iz BiH i regije na sedmom OREA Art Marketu u Sarajevu

U Domu mladih u nedjelju OREA Art Market, veliki skup kreativaca iz BiH i regije

Jesenji OREA Art Market 12. novembra predstavlja više od 50 unikatnih brendova iz BiH i regije

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'