Bosna i Hercegovina     | 12.05.2022. 10:29 |

Ćulum prisustvovao susretu šefova policija jugoistočne Evrope

FENA Saopćenje, Foto/ FENA

SARAJEVO, 12. maja (FENA) - Direktor Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Darko Ćulum prisustvovao je susretu šefova policija jugoistočne Evrope u Zagrebu, na konferenciji u organizaciji policija Republike Hrvatske i Republike Francuske.

Na konferenciji su direktori policija zemalja jugoistočne Evrope razgovarali o ilegalnim migracijama, organizovanom kriminalu i krijumčarenju opojnim drogama, saopćeno je iz SIPA-e.

Direktor SIPA-e je održao bilateralni sastanak s direktorom Nacionalne policije Republike Francuske Frederikom Veauxaom, s kojim je razgovarao o dosadašnjoj uspješnoj saradnji i pružanju podrške, kao i nastavku saradnje po pitanju svih vidova kriminaliteta.

Također, direktor SIPA-e se susreo sa izvršnom direktoricom EUROPOL-a Catherine De Bolle, kojoj je tom prilikom zahvalio na dosadašnjoj pruženoj pomoći policijskim tijelima u Bosni i Hercegovine po pitanju suzbijanja svih oblika kriminaliteta i izrazio spremnost za nastavak dosadašnje uspješne saradnje.

Učesnici sastanka su izrazili zadovoljstvo što će Bosne i Hercegovina vrlo brzo poslati oficira za vezu u sjedište EUROPOL-a, što će doprinijeti lakšoj i efikasnijoj saradnji.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Promovirano deset policajaca SIPA-e

Na sjednici Nezavisnog odbora PSBiH o aktivnostima SIPA-e

U toku akcija SIPA-e u više bh. gradova, pretresi na više lokacija

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu