Bosna i Hercegovina     | 29.04.2022. 15:26 |

RTVFBiH odbacuje navode da je teška situacija na BHRT-u posljedica dugova entitetskih televizija

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. aprila (FENA) - Radio-televizija Federacije BiH odbacuje navode Upravnog odbora BHRT-a koji tvrde da je teška situacija na BHRT-u posljedica dugova entitetskih televizija.

- Podsjećamo da Radio-televizija Federacije BiH nema niti jednu marku duga prema BHRT-u po bilo kojem osnovu, kao ni međusobnih sudskih procesa, te stoga pozivamo Upravni odbor BHRT-a da prestane svako malo obmanjivati javnost i vlastite zaposlenike, umjesto da jasno objave koja tačno entitetska/državna/bilo koja preduzeća i koliko duguju BHRT-u - navodi se u saopćenju Radio-televizije Federacije BiH.

Dodaje se da je za ispunjavnje evropske agende nužno sprovesti zakon i formirati Korporaciju javnih servisa. Puna provedba i poštivanje tog zakona rješit će probleme svih javnih servisa u BiH, kao i ogromne financijske probleme BHRT-a.

Pozivamo Upravni odbor BHRT-a da zajedno sa poslovodstvom i generalnim direktorom BHRT-a jednom konačno preuzmu odgovornost za stanje u koje su doveli vlastito preduzeće – navodi se u saopćenju RTVFBiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

TIBiH - Zakon o sprečavanju sukoba interesa važan mehanizam prevencije korupcije

Reagiranje operatera za OIEIEK na navode direktora 'Farme Spreča'

Nešić: Pogrešna sam adresa za prepadanje i ucjene

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom