Stranačke aktivnosti     | 28.04.2022. 08:47 |

Priopćenje za javnost HDZ 1990

FENA Saopćenje

17 godina lažnih obećanja o uređenju prostora Duhanske stanice!

Na 14. Sjednici Gradskog vijeća Širokog Brijega Klub vijećnika HDZ-a 1990 pod dnevnom točkom rasprave o prijedlogu Urbanističke osnove uređenja prostora Duhanske stanice prozvao je aktualnu vlast i gradonačelnika Miru Kraljevića zbog lažnih obećanja oko uređenja prostora Duhanske stanice i stvaranja alibija za neučinjeno kroz kojekakvu prepravljenu dokumentaciju detaljnog plana uređenja gradskog područja „Duhanska stanica“.

• Umjesto da danas razgledamo što je to od planiranog izgrađeno u krugu Duhanske stanice, mi ovdje ponovno razmatramo dokumente u kojima stoji što se planira napraviti u krugu duhanske stanice. I puno toga lijepoga je napisano da će se napraviti u krugu Duhanske stanice poput: srednje strukovne škole sa dvoranom, novi trg, podzemne garaže u dvije etaže, muzej, obrtničke radionice, tržnica, ribarnica, poslovni inkubator i drugo. Ali kada prošetamo do kruga Duhanske stanice vidimo ruglo grada koje se ogleda u ruševnim zgradama, divljim deponijima otpada i divljem neosvijetljenom parkingu. Žiteljima Širokog Brijega je od općinskih odnosno gradskih vlasti mnogo puta obećavano kako će prostor Duhanske stanice biti jedan od najboljih i najuređenijih u središtu Grada. Ne samo da se nije napravilo ništa po pitanju uređenja Duhanske stanice nego se nije zaštitilo i ono postojeće, dopuštena je vandalizacija. Širokobriježanke i Širokobriježani su izmanipulirani bajkom o uređenju prostora Duhanske stanice i žalosno je da tolike godine apsolutno ništa nije napravljeno kako bi se uredio taj prostor – istaknula je predsjednica Kluba vijećnika HDZ-a 1990 Antonija Banožić te nastavila kako gradonačelnik Miro Kraljević već 17 godina daje lažna obećanja da će prostor Duhanske stanice biti jedan od najboljih i najuređenijih prostora u središtu grada dok se na terenu nije napravilo apsolutno ništa.

• U intervju za Večernji list davne 2005. godine, znači u prvom mandatu gradonačelnik Miro Kraljević je izjavio citiram: „U samom središtu grada imamo golemi prostor bivše Duhanske stanice sa zgradama koje propadaju, neke se i ruše. Došli smo na ideju da u taj prostor smjestimo Srednju strukovnu školu a time oslobodimo prostor Gimnaziji, čime bi ona, kao nekad, opet postala kultno mjesto. Dio objekata u Duhanskoj stanici će se rušiti, drugi dio prilagoditi potrebama škole. Projekt se već radi, a što je najvažnije imamo financijera.“ Članak objavljen u Večernjem listu 22.09.2005., koga zanima mogu mu proslijediti link (https://www.vecernji.hr/vijesti/ne-tece-kod-nas-med-i-mlijeko-ali-nismo-ni-crna-rupa-810505) – istaknula je Banožić.

Potom je predsjednica Kluba vijećnika HDZ-a 1990 Antonija Banožić gradonačelnika podsjetila i na obećanje od 03. srpnja 2015. godine gdje u izjavi za portal jabuka.tv gradonačelnik Miro Kraljević izjavljuje: „Prostor duhanske stanice bit će jedan od najboljih i najuređenijih prostora u središtu grada. Cilj su sadržaji od općeg interesa, od škole, do gradskog muzeja te ostalih polivalentnih sadržaja koji će se napraviti na ovom prostoru”.

• Danas je 27.04.2022. godine te i dalje ništa od obećanog nije napravljeno. Sudeći po opisanim činjenicama Širokobriježanke i Širokobriježani će se načekati da dijete pošalju u Srednju strukovnu školu u krugu Duhanske stanice, da obiđu novi trg i muzej, da svoje vozilo parkiraju u podzemnu garažu, da na tržnici u ribarnici kupe svježu ribu… A s druge strane od prvih obećanja uređenja prostora Duhanske stanice je prošlo tek 17 godina, pa možda i ima nade – zaključila je Banožić.

Pokazali izbori ili ne, dogodine ćemo svakako „slaviti“ punoljetnost lažnih obećanja HDZ-a BiH o uređenju prostora Duhanske stanice – zaključuje se u priopćenju HDZ-a 1990.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost HDZ 1990

Priopćenje za javnost HDZ-a 1990

Priopćenje za javnost HDZ-a 1990

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo