Bosna i Hercegovina

Sukob migranata u Bihaću, jedna osoba ubijena iz vatrenog oružja

Tekst: Muhamed Sadiković, FOTO FENA /Arhiva

BIHAĆ, 16. aprila (FENA) - Jedna osoba smrtno je stradala, nakon što je u sinoćnjem međusobnom sukobu migranata u središtu Bihaća upotrijebljeno vatreno oružje, potvrđeno je iz Uprave policije Unsko-sanskog kantona (USK).

 - Sukob dvije grupe migranata dogodio se jučer oko 18.00 sati, u Gradskoj aleji - nedaleko od stadiona Nogometnog kluba Jedinstvo. Dežurni policijski timovi na mjestu događaja zatekli su dvije teško povrijeđene osobe, od kojih je jedna odmah podlegla težini nanesenih povreda.  Drugoj osobi je pružena pomoć, te ga je ekipa Hitne pomoći zbog ozbiljnosti tjelesnih povreda prevezla u Kantonalnu bolnicu „Dr. Irfan Ljubijankić“, gdje je i hospitalizirana - izjavio je glasnogovornik Policije USK Adnan Beganović.

Dodao je kako je u slučaj odmah uključen Sektor kriminalističke policije, kao i da je o svemu obaviješteno Kantonalno tužilaštvo Unsko –sanskog kantona.

Prema prvim policijskim saznanjima, u Gradskoj aleji sukobile su se dvije veće grupe migranata, dok je jedan od učesnika fizičkog sukoba, upotrijebio i vatreno oružje. Smrtno stradali i teško povrijeđeni su najvjerovatnije državljani Pakistana, iako je opsežna istraga o svim okolnostima i učesnicima ovog nemilog događaja još u toku.

U intenzivnu potragu za počiniocima ovog teškog krivičnog djela u središtu Bihaća, osim pripadnika Sektora kriminalističke policije, uključena je i Jedinica za specijalističku podršku Ministarstva unutrašnjih poslova USK.

(FENA) E. F.
Vezane vijesti