Bosna i Hercegovina     | 15.04.2022. 14:12 |

Dan Armije RBiH obilježen i u Unsko-sanskom kantonu

FENA Muhamed Sadiković, Foto: Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 15. aprila (FENA) - Odavanjem počasti poginulim pripadnicima i obilaskom spomen - obilježja, te prisjećanjem na časnu i herojsku odbranu, danas se i u svim gradovima i općinama Unsko-sanskog kantona (USK) obilježava Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Nakon jučerašnjeg obilaska centralnih šehidskih spomen - obilježja, današnji program počeo je obilaskom kasarne Adil Bešić u Bihaću i prezentacijom urađenog na izgradnji Muzeja Drugog pješadijskog - rendžerskog puka Oružanih snaga Bosne i  Hercegovine.

-Koliko je važno da se sjećamo najvažnijih datuma i odajemo poštovanje svim pripadnicima naše Armije, toliko je i sadašnji konkretan rad na adekvatnom tretmanu i odnosu prema boračkoj populaciji. Mi smo napokon uredili neke stvari, među kojima su implementacija boračkog zakona, odnosno redovna isplata naknada. Ponosni smo i na gradnju Muzeja, kojeg bismo trebali otvoriti na godišnjicu osnivanja herojskog Petog korpusa - kazao je premijer USK-a Mustafa Ružnić.

U Bihaću se danas na gradskim mezarjima i grobljima još jednom odalo poštovanje svim poginulim pripadnicima Petog armijskog korpusa, dok će svečana akademija povodom Dana Armije RBiH biti održana u sali Kulturnog centra u Cazinu.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Premijer USK Nijaz Hušić u novogodišnjoj noći posjetio dežurne službe

Isak sa predstavnicima zakonodavne i izvršne vlasti Unsko-sanskog kantona o jačanju saradnje

Reisu-l-ulema na obilježavanju 30 godina Muftijstva bihaćkog: Vjerujemo u sebe i svoju budućnost

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!