Bosna i Hercegovina

Na području Bratunca oduzete cigarete i duhan vrijednosti oko 80.000 KM

Saopćenje, UIOBiH

SARAJEVO, 14. aprila (FENA) - Službenici Uprave za indirektno oporezivanje u operativnoj akciji kodnog naziva “Blok” oduzeli su cigarete i duhan na području opštine Bratunac, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na 79.502 KM.

Službenici Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja iz regionalnog centra Tuzla izvršili identifikovanje osobe inicijala P.T. koja se bavi nedozvoljenim prometom akciznih proizvoda, te locirali objekt koji je osoba koristila za skladištenje neobilježenih akciznih proizvoda.

Tom prilikom je izvršen pretres u kojem je pronađeno 155 kg sitno rezanog duhana bez akciznih markica kao i 8.342 paklice različitih cigareta koje nisu bile obilježene akciznim markicama UIO.

Oduzeta akcizna roba bila je sakrivena u ormarima i u posuđu, a ukupna vrijednost privremeno oduzete robe procjenjuje se na 79.502 KM.

Protiv osumnjičene osobe P.T. će biti podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocu Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda iz Krivičnog zakona BiH, saopćeno je iz UIO.

(FENA) J. Č.
Vezane vijesti