Kultura

Izložba 'Magični realizam' Elme Hodžić otvorena u Galeriji 'Preporod'

Tekst: Nermina Omerbegović, FOTO FENA /

SARAJEVO, 12. aprila (FENA) - ”Magični realizam”, naziv je prve samostalne izložbe mlade umjetnice Elme Hodžić koja je otvorena danas u Galeriji Preporod.

 

Hodžić je završila Odsjek za vizuelne umjetnosti i vizuelni komunikacijski dizajn Internacionalnog Univerziteta u Sarajevu, gdje je diplomirala grafički dizajn.

Inspiraciju za svoje radove pronalazi u prirodi, knjigama, filmovima...Ističe da je uz ostale slikarske tehnike privlači i digitalno slikarstvo. 

-I svijet digitalne umjetnosti je puno uticao na moje radove koji su nastajali kistom. Volim da pravim vezu između fantazije i realizma - kazala je Hodžić.

Voditeljica Galerije Preporod Mirsada Baljić, koja je otvorila uzložbu, kazala je da ova galerija rado daje priliku mladim umjetnicima da se predstave.

-Hodžić je interesantan stvaralac. Neko ko je napravio određeni broj slika, raznih tematika i raznih tehnika. Ona će iz svega toga pronaći i svoj vlastiti stil - kazala je Baljić uz želju da mlada umjetnica u budućnosti ima uspješnu karijeru.

Preuzmite VIDEO

(FENA) L. A.
Vezane vijesti