Bosna i Hercegovina     | 07.04.2022. 16:58 |

Kremić: Jačati regionalnu saradnju za profesionalnu rehabilitacije i zapošljavanje invalida

FENA Saopćenje, Foto/ Vlada FBiH

SARAJEVO, 7. aprila (FENA) - Vršilac dužnosti direktora Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom FBiH Riad Kremić prisustvovao je okruglom stolu o jačanju regionalne saradnje na polju profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja osoba s invaliditetom, te unaprjeđenja njihovog statusa, koji je jučer i danas održan u Beogradu.  

Učešće na ovom skupu bilo je na poziv Udruženja preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Republike Srbije, saopćeno je iz Fonda.

- Ovo je prvi put da se organizuje jedan ovakav okrugli stol i zahvaljujem se predstavnicima Udruženja na pozivu, kao i predstavnicima Ministarstva i svim ostalim učesnicima na produktivnoj diskusiji i razmjeni iskustava. Vjerujem da je ovo važan korak ka jačanju regionalne saradnje na ovom polju - kazao je Kremić. 

Kremić je razgovarao s predstavnicima Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije, kao i s predstavnicima Nacionalne službe za zapošljavanje s ciljem razmjene iskustava, jačanja saradnje, te unaprjeđenja položaja osoba sa invaliditetom.

Predstavio je i rad Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Federacije BiH, te pozvao učesnike okruglog stola da učestvuju na konferenciji koju će Fond organizovati u junu ove godine.

- Radujem se da ćemo biti u prilici da budemo domaćini konferencije koju Fond organizuje povodom 10 godina od osnivanja i rada, te da ćemo imati priliku nastaviti ovu diskusiju i razmjenu iskustava s još većim brojem učesnika. Nadam se da će ovakvi okrugli stolovi i konferencija dati niz preporuka za sve nadležne institucije kako unaprijediti status osoba sa invaliditetom - zaključio je Kremić.

Ta posjeta i učešće na skupu dio je programskih aktivnosti radi uspostavljanja regionalne saradnje putem razmjene iskustava, koja će u narednom periodu biti proširena i na druge zemlje u regionu, saopćeno je Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Federacije BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Kremić: Unapređenje položaja osoba s invaliditetom kroz jačanje regionalne saradnje

Kremić: Zahvaljujući danas objavljenom javnom pozivu očekujemo zapošljavanje oko 460 osoba sa invaliditetom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo