Sport     | 01.04.2022. 15:25 |

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 79

SSOBiH - Bosna i Hercegovina domaćin Svjetskog prvenstva u sjedećoj odbojci

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. aprila (FENA) - Svjetski odbor za paraodbojku odabrao je grad Sarajevo u Bosni i Hercegovini za zamjenskog domaćina za Svjetsko prvenstvo u sjedećoj odbojci za muškarce i žene, koje će biti održano u novembru 2022., a tačni datumi bit će poznati nakon pregovora o ugovoru.

Iako je prvobitno ovo takmičenje trebalo biti održano u Kini, zbog pandemije COVID-19 došlo je do promjene, saopćeno je iz Saveza sjedeće odbojke BiH (SSOBiH).

Predsjednik svjetske paraodbojkaške federacije Barry Couzner izjavio je kako je veoma zadovoljan odgovorom nekoliko članica koje su ponudile da budu domaćini događaja.

- Takva podrška je veoma cijenjena, a sa njihovim iskustvom na nivou zona, siguran sam da će BiH planirati i realizovati odličan događaj za sportiste. Veliko je olakšanje znati da će se Svjetsko prvenstvo u sjedećoj odbojci 2022., kao i 13. takmičenje za muškarce i 8. takmičenje za žene, biti održano uprkos izazovima COVID-a - kazao je Couzner.

Sportski direktor za svjetsku paraodbojku, Lori Okimura je ukazao na veliko interesovanje za održavanje odgođenog Svjetskog prvenstva u sjedećoj odbojci 2022. godine, te iskazao zahvalnost svim zemljama koje su učestvovale u ovom ubrzanom procesu u pronalaženju zamjenskog grada domaćina za turnir.

- Također bih želio odati priznanje za naporan rad i izuzetnu podršku koju je kineski lokalni organizacijski odbor iznio kao naš prvobitni domaćin sve dok njihove napore nije zaustavila globalna pandemija. Sa takvim pozitivnim interesovanjem i snažnim ponudama koje će Upravni odbor razmotriti iz cijelog svijeta, nastavit ćemo raditi sa svim ovim zemljama u našem otvorenom procesu nadmetanja kako bismo promovisali više turnira u budućnosti - poručio je Okimura.

Iz SSOBiH podsjećaju kako je bosanskohercegovačka muška reprezentacija do sada osvojila tri svjetska prvenstva u sjedećoj odbojci, te da je ovo prvi put da je naša država domaćin ove manifestacije.

Tačan datum bit će naknadno poznat, a u našu državu će doći 16 najboljih muških i 16 najboljih ženskih reprezentacija svijeta, navodi se u saopćenju.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Brzoklizač Tarik Omeragić na Svjetskom prvenstvu u Rotterdamu zauzeo 16. mjesto  u disciplini 1500 m

Lana Pudar u finalu Svjetskog prvenstva

Umjesto u Medulinu, SP u krosu 2024. bit će u Beogradu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu