Bosna i Hercegovina     | 30.03.2022. 13:02 |

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 79

UIOBiH - Na području općine Ljubinje oduzet duhan

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 30. marta (FENA) - Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje na području općine Ljubinje oduzeli su, zbog nezakonitog prometovanja, 152 kg sitno rezanog duhana tržišne vrijednosti  20.500 KM.

Službenici Odsjeka za provođenje propisa u Regionalnalnom centru Mostar su na osnovu informacija zaprimljenih putem otvorene linije „Stop švercu“ proveli dvije akcije na području Ljubinja. Tom prilikom oduzeli su 152 kg rezanog duhana za pušenje, procijenjene tržišne vrijednosti u iznosu  20.500 KM, koji nije bio na propisan način obilježen akciznim markicama UIO.

Grupa za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja, iz Regionalnog centra Mostar, nastavit će aktivnosti i u narednom periodu na otkrivanju i procesuiranju osoba koje se bave prometom cigareta i rezanog duhana, koji nisu na propisan način obilježeni akciznim markicama Uprave, kao i svih duhanskih prerađevina bez vjerodostojne dokumentacije.

Za utvrđene nezakonitosti, protiv počinioca nezakonitih radnji će biti pokrenut odgovarajući postupak pred nadležnim sudom - saopćeno je iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na njihovu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Prihodi od indirektnih poreza veći za 187 miliona KM

Hrvatski sabor: Zabraniti prodaju nikotinskih vrećica maloljetnicima

Januar donio novi rast prihoda od indirektnih poreza

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo