Bosna i Hercegovina     | 22.02.2022. 12:23 |

Opštini Bileća zbog dugovanja isključena struja

FENA Internet

BILEĆA, 22. februara (FENA) - Opštini Bileća jutros je zbog velikih dugovanja, koja dosežu i do 20 miliona KM, jutros isključena struja, potvrđeno je za N1.

Načelnik Opštine Bileć, Veso Vujović potvrdio je za N1 kako je zbog dugova isključena struja Opštini. Kaže, upozoravao je više nivoe vlasti i javnost da će do ovakvog scenarija doći, do kolapsa, bankrota Opštine, no finansijska pomoć i dalje izostaje.

Vujović kaže da su sljedeći koraci isključivanje javne rasvjete, a ono što ga najviše brine je isključivanje struje u vrtićima i školama.

- Taj dug se taložio posljednjih 10 – 15 godina, gomila se tako da Bileća duguje oko 20 miliona prema različitim dobavljačima. Uglavnom dug je prevelik da bi se Opština mogla sama iznijeti sa tim problemom - rekao je načelnik Bileće.

Duguje se i uposlenicima Opštine. U protekloj godini isplaćeno je ukupno devet plata, a 65 posto godišnjeg budžeta izdvaja se za plate radnika. Od 2016. godine do danas na budžet je primljeno oko 100 radnika, te je trenutno na općinskom budžetu njih 285. Prema riječima načelnika, pola od toga bio bi realan broj zaposlenih, zbog čega će prvi korak biti ukidanje radnih mjesta, od čega radnici i strahuju.

Ipak, prva mjera je ukidanje struje Opštini, što se čini posebno ironičnim jer se upravo u Bileći nalazi najveće akumulaciono jezero za proizvodnju struje.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Beživotno tijelo migranta pronađeno na obali Bilećkog jezera

U Bileći zaplijenjeno gotovo 2.000 kutija cigareta vrijednih oko 7.000 maraka

Prvi slučaj zaraze virusom korona u Bileći

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'