Stranačke aktivnosti     | 25.01.2022. 17:41 |

Priopćenje za javnost Regionalnog odbora Neretva Platforme za progres

FENA Saopćenje, Foto/ ILUSTRACIJA

Nakon najava o smanjenju broja testiranja, Regionalni odbor Neretva i GO Mostar objavili su zajednički stav:

Platforma za progres: ZDRAVLJE GRAĐANA NIJE TROŠAK, NEGO PRIORITET!

Vrhunac loše organizacije, nebrige i prebacivanja odgovornosti sa jednih zdravstvenih ustanova na druge, dodatno je potvrđena najavom o smanjenom broju testiranja u domovima zdravlja u Mostaru, na SAMO 10 TESTOVA NA DAN.

Svjedočimo da su odgovorne instuticije uvijek nespremne i iznenađene unatoč tome što pandemija traje već više od pune 2 godine.

U međuvremenu, bolesni građani koji satima pokušavaju da dobiju doktore na telefone, a često i kada uspiju u tome, dobiju poklapanje slušalice, nervozno komuniciranje ili propisivanje lijekova putem telefona bez ikakvog prethodnog pregleda doktora i uzimanja anamneze.

Da stvar bude gora, ostali pacijenti će čekati na privatna antigenska testiranja O SVOM TROŠKU bez obzira što građani već plaćaju zdravstvenu zaštitu i participacije.

Pozivamo sve odgovorne da u što kraćem roku obezbijede ono što je trebalo biti svakako obezbijeđeno plaćanjem participacije na godišnjem nivou (dijagnostički, terapijski i rehabilitacijski postupci). Ukoliko to nije moguće tražimo da se obezbijedi građanima povrat novca, odnosno nadoknada štete nastale zbog neodgovornog i neorganiziranog rada ustanova, a za koju je odgovorna direktno vlada HNK.

Građani Mostara žele uslugu za koju su platili i prava koja im pripadaju! Ako odgovorni nisu u stanju da im to obijezbijede, treba da se sklone i puste druge koji jesu to u stanju, da rade njihov posao za koji su i više nego zasluženo plaćeni, upravo novcem poreskih obveznika na kojima štede.

Regionalni odbor Neretva Platforme za progres

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Platforme za progres

Saopćenje za javnost Platforme za progres

Saopćenje za javnost Platforme za progres

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta