Bosna i Hercegovina     | 25.01.2022. 15:06 |

Članovi Kolegija oba doma PSBiH sutra s Palmerom i Eichhorst

FENA Aida Kovač, Foto: Arhiv

SARAJEVO, 25. januara (FENA) - Sastanak članova kolegija Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH s direktoricom za zapadni Balkan, Tursku i Veliku Britaniju pri Evropskoj službi za vanjske poslove (EEAS) Angelinom Eichhorst i specijalnim izaslanikom SAD za izbornu reformu Matthewom Palmerom bit će održan sutra ujutro u Sarajevu.  

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i lider HDZ-a BiH Dragan Čović danas je u Mostaru izjavio da pregovori bh. dužnosnika s američkim diplomatom Palmerom i europskom dužnosnicom Eichorst kreću od srijede ujutro i trajat će nekoliko dana.

- Ujutro imamo zajednički kolegij s Palmerom i Eichorst. Još jedan dan ćemo boraviti u Sarajevu, a onda ćemo se izmjestiti na drugu lokaciju, vjerujem na jugu Bosne i Hercegovine gdje bi trebali okončati pregovore - naveo je Čović.

Ponovio je da je legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda, kada su u pitanju Predsjedništvo BiH i Domovi naroda, zadnja crta Hrvatskom narodnom saboru BiH.

- A kroz pregovore ćemo vidjeti mogu li neke stvari biti drugačije. To je strateški interes hrvatskog naroda, ali time čuvamo i Bosnu i Hercegovinu - smatra on.

Vjerujemo, dodao je, da prijedlog HNS-a i HDZ-a u potpunosti provodi sve presude Suda za ljudska prava, ali i Ustavnog suda BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

PSBiH - Poslanici nisu usvojili zaključke Kluba SNSD-a

PSBIH - Poslanici o predloženim zaključcima Kluba SNSD-a

Predstavnički dom PSBiH - Poslanici raspravljaju o političkoj situaciji u institucijama BiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'