Bosna i Hercegovina     | 25.01.2022. 12:43 |

Zeko - Al-Fayez: Prijateljske bilateralne odnose BiH i Jordana ne prati dobra ekonomska suradnja

FENA Saopćenje, Foto/ MVP BiH

SARAJEVO, 25. januara (FENA) - Veleposlanik Bosne i Hercegovine u Hašemitskoj Kraljevini Jordan Mato Zeko sastao se s predsjednikom jordanskog Senata Faisalom Al-Fayezom, s kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima BiH i Jordana, političkoj i ekonomskoj situaciji u dvije zemlje, regiji te Bliskom istoku, kao i drugim aktualnim temama.

Konstatirano je da su bilateralni odnosi između BiH i Jordana prijateljski, bez otvorenih pitanja, ali da ih ne prati dobra ekonomska suradnja.

Veleposlanik Zeko je tijekom razgovora iskazao zahvalnost na svemu što je Jordan do sada učinio za BiH.

Informirao je predsjednika Senata o trenutačnoj političkoj i gospodarskoj situaciji u BiH, našim prioritetima u vanjskoj politici, regionalnoj suradnji te drugim aktualnim pitanjima.

Naglasio je da je Jordan odličan primjer zemlje međusobnog uvažavanja, poštovanja i tolerancije između pripadnika raznih naroda, religija i kultura.

Istaknuo je da se BiH proteklih godina suočava s problemom odlaska velikog broja mladih iz naše zemlje, prije svega, iz ekonomskih razloga.

Predsjednik Senata Al-Fayez je naglasio da će Jordan nastaviti s potporom i pomoći BiH. Istaknuo je potrebu da se unutarnji problemi u BiH rješavaju međusobnim dijalogom i mirnim putem te poželio mir, sigurnost i prosperitet svim ljudima u našoj zemlji.

Sugovornici su zaključili da bi razmjenom posjeta na visokoj razini bilateralna suradnja između dvije zemlje bila dodatno osnažena - saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Grad Goražde te opštine Čajniče i Pljevlja potpisali izjavu o saradnji na projektima 

Lavrov: Rusija i Kina razgovarat će o dubljoj sigurnosnoj saradnji u Euroaziji

Potpisan Memorandum o razumijevanju između INOBiH i Norveške narodne pomoći

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta