Stranačke aktivnosti     | 24.01.2022. 15:28 |

Saopćenje za javnost KO SDA TK

FENA Saopćenje

SDA TK: Elzina Pirić ima optužnicu za primanje dara i trgovinu utjecajem

U cilju očuvanja vlasti u Tuzlanskom kantonu, dogovor iz Sarajeva koji su postigli Fahrudin Radončić, Nermin Nikšić i Peđa Kojović rezultirao je ostavkom njihovog polubrata iz koalicije Mirsada Kukića.

 

Nakon što je dosadašnji predsjednik Pokreta demokratske akcije 5. januara se našao na crnoj listi State Departmenta zbog teških koruptivnih radnji u cilju očuvanja vlasti kozmetološka ljevica, otišla je korak dalje u samouništenju prihvatajući kozmetološke promjene PDA koja je na prvoj konstituirajućoj sjednici za predsjednicu imenovala Elzinu Pirić.

Najodanija žena i proizvod Mirsada Kukića biće zadužena za provođenje njegovih ideja u političkom i svakom drugom životu u Tuzlanskom kantonu.

Ispunila je uslove koji su u Pokretu demokratske akcije od presudnog značaja jer podsjećamo vas da je u januaru 2019. godine protiv Elzine Pirić Tužilaštvo Tuzlanskog kantona podiglo optužnicu zbog primanja nagrade i trgovine utjecajem, također su optuženi tadašnji načelnik Midhat Husić i Nijaz Mezetović predsjednik OO PDA Kladanj u 2019. godini za utjecaj na v.d. direktora JP Šume TK da smijeni jednog uposlenika sa funkcije rukovodioca Šumarije Banovići.

Sunce koje od jučer grije Banoviće zaposlena je RMU Banovići gdje redovno prima platu od 2700KM, bez obzira što se već drugu godinu nalazi na bolovanju.

Znaju to u tzv. ljevičarskoj vlasti čiji programi su bili zasnovani na pričama o borbi protiv korupcije u društvu, istoj onoj vlasti koja osniva Ured za borbu protiv korupcije za čovjekom osuđenim dva puta za koruptivne radnje

Upozoravali smo Socijaldemokratsku partiju i njeno rukovodstvo na političko samoubistvo uvođenjem političkog šljama u strukture vlasti, ali nas nisu čuli. Mile su im raspodjeljene pozicije i zagrljaj Vladara podzemlja.

Ideologija nekad respektabilne Socijaldemokratske partije istopila se između ljubavi sa Fahrudinom Radončićem i Mirsadom Kukićem.

Sunce od Banovića jučer je zvanično zasjalo u Hotelu Mellain kada su nespretne izjave naodanije među odanima nagrađene predsjedničkom pozicijom.

Izbor Elzine Pirić nije samo poruka Socijademokratskoj partiji kao koalicionom partneru, već i sapanjskom Pokretu demokratske akcije koji od kandidata za predsjednika u organima stranke imaju samo mjesto jednog potpredsjednika. Odanost i sestrinski odnosi između Banovića i Sapne očigledno se tope u trenutku kada je međustranačka borba za fotelje u igri.

Postavljamo jasno pitanje partnerima iz koalicije sa PDA koji su amaterski ponijeli odgovornost optužbi za tešku korupciju, da li vam je danas išta jasnije? Znate li s kim imate posla?

Da li je ovo revolucionarni trenutak u borbi protiv korupcije premijeru Hodžiću i šta će uraditi Tužilaštvo Tuzlanskog kantona po pitanju tvrdnji State Departmenta, ministrice pravosuđa Una Harčin?

Osjećate li moralnu i ljudsku obavezu uputiti izvinjenje svojim biračima?

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

SDA

Vezane vijesti

SDA: Vučić ponovo negirao genocid u Srebrenici

SDA - Dodik prijeti Bošnjacima kao što je prijetio Karadžić

Održan sastanak predstavnika SDA, DF-a i SBiH iz KS o predstojećim lokalnim izborima

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'