Svijet     | 23.01.2022. 16:44 |

Upotrijebljen vodeni top i suzavac na protestima u Briselu

FENA Internet

BRISEL, 23. januara (FENA) - Policija je danas upotrijebila vodeni top i suzavace na učesnike protesta tokom demonstracija organiziranih u Briselu protiv uvođenja Covid mjera.

Demonstranti su se okupili u belgijskoj prijestolnici kako bi protestirali zbog onoga što smatraju ekstremnim mjerama vlade u borbi protiv pandemije koronavirusa.

Mjere uključuju posjedovanje Covid propusnice sa podacima o vakcinaciji koja regulira pristup određenim mjestima i aktivnostima te se najavljuje mogućnost obavezne vakcinacije.

Protest je uslijedio nakon demonstracija u drugim evropskim prijestolnicama organiziranim u subotu koje su također privukle hiljade ljudi koji su protestirali zbog Covid-pasoša i drugih zahtjeva koje su evropske vlade nametnule u nadi da će okončati pandemiju koronavirusa.

U Bruxellesu su demonstranti uzvikivali "Sloboda!" dok su marširali.

Policijski službenici za nerede s bijelim kacigama kasnije su pokušali rastjerati učesnike protesta, koji su ignorirali upute emitirane preko zvučnika da su demonstracije završene i da se trebaju razići, javio je Associated Press (AP).

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Nove demonstracije farmera u Briselu

Desetine pristalica opozicije privedeni na protestima u New Delhiju

Poljski farmeri blokirali puteve širom zemlje

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!