Bosna i Hercegovina     | 23.01.2022. 09:44 |

Premijera dokumentarnog filma 'U sjeni minareta' Hasana Hasanovića

FENA Saopćenje, Foto/ Foto FENA/Memorijalni centar Srebrenica

SARAJEVO, 23. januara (FENA) - U organizaciji Javne ustanove "Fond Memorijala Kantona Sarajevo" i Memorijalnog centra Srebrenica u ponedjeljak, 24. januara, u prostorijama Memorijalnog centra Kovači bit će upriličena premijera dokumentarnog filma "U sjeni minareta" autora Hasana Hasanovića kustosa Memorijalnog centra Srebrenica.

Snimanje ovog filma koji govori o sistematskom ubijanju imama na području u i oko Srebrenice u periodu od 1992. do 1995. godine podržalo je Javno preduzeće BH Pošte.

Prije projekcije filma bit će upriličen polusatni program obraćanja na kojem će govoriti direktori JU "Fond Memorijala KS" i JP BH Pošte Ahmed Kulanić i Mirsad Mujić, a najavljeno je i obraćanje reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Huseina ef. Kavazovića te predsjedavajućeg Upravnog odbora Memorijalnog centra Srebrenica Ševketa Hafizovića, dok će se autor filma i jedan od učesnika filma i preživjeli imam Mevludin ef. Hrnjić obratiti nakon projekcije filma. 

Na premijeru dokumentarnog filma pozvani su zvaničnici u BiH, predstavnici ministarstava, lokalnih vlasti, predstavnici obrazovnih institucija te predstavnici stranih ambasada u BiH, najavljeno je iz Memorijalnog centra Srebrenica.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Suljagić pozvao građane RS da se odupru histeriji lidera ovog entiteta

Delegacija Memorijalnog centra Srebrenica posjetila Italiju, sastanak s partnerskim organizacijama

Memorijalni centar Srebrenica pripremio programe edukacije za primjenu Rezolucije UN-a

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta