Regija     | 21.01.2022. 12:51 |

U Sloveniji skoro 10 tisuća novozaraženih,

FENA Agencije

LJUBLJANA, 21. siječnja (FENA) - U Sloveniji je u zadnja 24 sata potvrđeno 9.858 novih zaraza koronavirusom, a  umrlo je još 11 oboljelih, objavio je u petak slovenski Institut za javno zdravlje, dok je udio pozitivnih testova najveći do sada te je pozitivnih preko dvije trećine. 

Premda to nije najveći broj potvrđenih zaraza u jednom danu, jer je u utorak bilo 12.286 novozaraženih, o nastavku teške epidemiološke situacije svjedoči činjenica da je na tjednoj osnovi porast infekcija i dalje enorman, a zabilježen je i najveći udio pozitivnih testova kojih je bilo više od dvije trećine.

Prema podacima ministarstva zdravstva, u bolnicama u Sloveniji trenutno je 599 kovid pacijenata, među njima ih je 143 na intenzivnim odjelima, a broj aktivnih slučajeva zaraze premašio je 96.000.

Sa posljednjim smrtnim slučajevima broj preminulih od početka epidemije povećao se na 5.743, dok se ukupan udio cijepljenih nije znatnije povećao i iznosi 57,2 posto onih koji su dobili barem dvije doze cjepiva, prenosi Hina.

(FENA) D. P.

Vezane vijesti

Ambasador Slovenije posjetio IDDEEEA-u - Prijateljski odnos Slovenije prema BiH

Fajon u ponedjeljak u Sarajevu, najavljeni razgovori s Konakovićem

Slovenija: Fajon pozdravila preporuku EK za otvaranje pristupnih pregovora s BiH

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'