Ekonomija     | 20.01.2022. 19:15 |

Renaultova slovenska tvornica smanjuje proizvodnju i broj zaposlenih

FENA Agencije

LJUBLJANA, 20. siječnja  (FENA) - Tvornica automobila Revoz iz slovenskog Novog Mesta, u vlasništvu francuskog Renaulta, potvrdila je u četvrtak da će zbog problema s nabavom poluvodiča i ostalim poteškoćama vezanim za pandemiju Covida-19 do kraja travnja ove godine dodatno smanjiti proizvodnju i broj zaposlenih.

Kriza poluvodiča još uvijek nije završena, a tržišni uvjeti su neizvjesni, rekli su u Revozu, dodavši da do kraja travnja očekuju smanjenje proizvodnje s 486 na 325 vozila dnevno. Zbog toga će postati suvišno 450 radnih mjesta u proizvodnji pa će se ubuduće proizvodnja odvijati samo u jednoj radnoj smjeni.

Uprava tvrtke započela je razgovore sa socijalnim partnerima radi pripreme za prelazak proizvodnje s jedne i pol smjene na jednu smjenu, što odgovara najavljenom smanjenju dnevne proizvodnje. Ta mjera će utjecati na oko 450 radnih mjesta, priopćio je u četvrtak  proizvođač automobila Revoz.

Uprava tvrtke također navodi da će pomoći zaposlenicima koji napuštaju tvrtku, zajedno sa službom za zapošljavanje i partnerskim agencijama u pokušaju pronalaženja novih radnih mjesta.

Revoz je prošle godine proizveo 95.797 vozila u teškim uvjetima krize opskrbe poluvodičima i problemima povezanih s posljedicama pandemije covid-19, što je 31 posto manje nego 2020.  godine, prenosi Hina.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Fajon u ponedjeljak u Sarajevu, najavljeni razgovori s Konakovićem

Slovenija: Fajon pozdravila preporuku EK za otvaranje pristupnih pregovora s BiH

Slovenske kompanije među najznačajnijim investitorima u BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo