Bosna i Hercegovina     | 20.01.2022. 11:00 |

Brza saradnja tužilačkih i policijskih institucija ključna za efikasan rad

FENA Saopćenje, Foto/ tužilaštvo bih

SARAJEVO, 20. januara (FENA) - Saradnja Tužilaštva BiH i Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH će se intenzivno nastaviti i u narednom periodu, uz što bržu komunikaciju između dvaju institucija, jer je brza saradnja tužilačkih i policijskih institucija ključna za efikasan rad na predmetima organizovanog i međunarodnog kriminala i drugih krivičnih djela iz nedležnosti i djelokruga rada ovih institucija.

Zaključeno je to na sastanku vršioca dužnosti glavnog tužioca Tužilaštva BiH Milanka Kajganića i njegove zamjenice Diane Kajmaković sa direktorom Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsadom Vilićem i njegovim saradnicima Samirom Kavazovićem, pomoćnikom direktora za međunarodnu i operativnu policijsku saradnju i Branislavom Pavlovićem, glavnim inspektorom u navedenom sektoru.

Razgovarano je o saradnji dvaju institucija, koje imaju svakodnevnu komunikaciju i saradnju u različitim segmentima rada, uključujući komunikaciju i saradnju s policijskim agencijama, kao i koordinaciju rada na međunarodnim operacijama, saradnju sa Interpolom, kao i drugim međunarodnim institucijama, saopćeno je iz Tužilaštva BiH. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Podignuta optužnica protiv stranog državljanina zbog krijumčarenja osoba državljana Turske

Podignuta optužnica protiv Huse Golaća zbog sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje

Tužilaštvo BiH - Predložen pritvor za stranog državljana osumnjičenog za krijumčarenje migranata

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo