Bosna i Hercegovina     | 19.01.2022. 15:15 |

Vuković: Pali smo na niske grane kad nam se saveznici broje na prste jedne ruke

FENA Saopćenje, Foto/

SARAJEVO, 19. januara (FENA) - Zamjenik predsjednika Partije demokratskog progresa Nenad Vuković oglasio se saopćenjem u kojem navodi da je Republika Srpska pala na niske grane kada je, pod vođstvom SNSD-a i Dodika, kako kaže, dočekala da nam se saveznici u svijetu broje na prste jedne ruke, a jedan od tih navodnih prijatelja je, ni manje, ni više nego hrvatski predsjednik Zoran Milanović.

Vuković ističe da ne treba odbijati otvorene ruke prijateljstva, ali da uvijek treba paziti ko je pruža i šta su mu motivi.

On navodi da se Dodik ne može više pravdati riječima da je mlad i naivan, jer mora biti potpuno svjestan šta stoji iza Milanovićeve trenutne podrške njegovim politikama.

Dodaje, da višegodišnja politika savezništva SNSD-a s Hrvatima ništa dobro nije donijela Republici Srpskoj ni srpskom narodu, te da je to taktički promašaj od koga će korist izvući isključivo hrvatski narod u BiH.

- Iza svega stoji vraćanje usluga za prethodno agitovanje za hrvatske interese, poput Pelješkog mosta. Stoji zalaganje za treći entitet, koji može samo oslabiti poziciju Republike Srpske. I stoji potrebna podrška hrvatskim zahtjevima u vezi s izmjenama Izbornog zakona. Jasno je, nije nama Milanović odjednom postao prijatelj, nego je Dodik bio i ostao agent hrvatskih interesa - zaključuje Vuković, saopćeno je iz Informativne službe PDP-a

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo