Bosna i Hercegovina     | 19.01.2022. 11:52 |

Tegeltija i Macdonald o Regionalnom programu UN-a za jačanje uloge mladih u promoviranju povjerenja

FENA Saopćenje, Foto/ VMBIH

SARAJEVO, 19. januara (FENA) - Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija razgovarao je danas sa rezidentnom koordinatoricom UN-a za BiH Ingrid Macdonald o budućoj saradnji Bosne i Hercegovine i Ujedinjenih nacija.

Tegeltija je kazao da izuzetno cijeni dosadašnju ekspertsku i analitičku pomoć i podršku agencija UN-a reformskim procesima u Bosni i Hercegovini.

Istakao je da Bosna i Hercegovina ostaje posvećena jačanju ljudskih prava, demokratije, zaštite životne sredine, položaja mladih, ekonomskom razvoju i povećanju kvaliteta života građana kroz ispunjenje Ciljeva održivog razvoja, definiranih zajedno sa Ujedinjenim nacijama.

Tokom susreta razgovarano je i o formiranju Zajedničkog upravnog odbora između UN-a i BiH za provođenje "Okvira saradnje za održivi razvoj između UN-a i BiH u periodu od 2021. do 2025. godine", saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o Regionalnom programu UN-a za jačanje uloge mladih u promoviranju međusobnog povjerenja, razumijevanja i konstruktivnog dijaloga u svjetlu usklađenosti sa novim Okvirom saradnje UN-a za održivi razvoj u BiH i podrške mladim ljudima u BiH i regionu.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Amidžić i Tegeltija o prioritetima UIO: Novi stručni kadrovi i bolja tehnička opremljenost

Krišto i Tegeltija razgovarali o radu Uprave za indirektno oporezivanje BiH

Tegeltija: Nisu odobrena dodatna sredstva, pitanje nabavke zgrade UIO se politizuje

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom