Servisne informacije     | 19.01.2022. 09:50 |

U narednom periodu naoblačenje s kišom i snijegom u višim područjima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. januara (FENA) - Jače naoblačenje koje će uvjetovati kišu, a u višim područjima snijeg najavljeno je za naredni period u Bosni i Hercegovini.

Tako se u četvrtak očekuje jače naoblačenje koje bi u drugoj polovini dana u nizinama uvjetovalo kišu, a u višim područjima snijeg. U noći na petak i u nizinama bi kiša prešla u slab snijeg. Vjetar slab, prijepodne južnog smjera. U drugoj polovini dana vjetar postepeno mijenja smjer na sjever. Jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1, na jugu BiH do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7, na jugu BiH do 10 stupnjeva.

U petak će u Bosni i Hercegovini prijepodne biti pretežno oblačno. U jutarnjim satima slabije padavine. U drugom dijelu dana smanjenje oblačnosti. Novo naoblačenje sa sjevera se očekuje u noći na subotu. Vjetar većinom slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0, na jugu BiH do 5, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između -2 i 3, na jugu BiH do 9 stupnjeva. 

U subotu se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom u Bosni i sjeveru Hercegovine. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -2, na jugu BiH do 1, najviša dnevna temperatura zraka većinom između -4 i 2, na jugu BiH do 7 stupnjeva.

Današnja visina snijega u 7 sati (cm) iznosi - Bjelašnica 98, Han Pijesak 19,  Ivan-sedlo 11, Čemerno 10, Bihać 5, Sokolac 4, i Mrkonjić Grad 3, saopćeno je iz Odsjeka za analizu i prognozu vremena Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo