Najave     | 19.01.2022. 09:43 |

Sutra u bazi Butmir svečana primopredaja komandne dužnosti EUFOR-a

FENA Saopćenje, Foto/ Ilustracija

SARAJEVO, 19. januara (FENA) - Svečana primopredaja komandne dužnosti EUFOR-a bit će održana sutra, 20. januara, u bazi Butmir u terminu od 9.00 do 12.00 sati.


Ceremonija će započeti konferencijom za medije na kojoj će se obratiti novi komandant EUFOR-a generalmajor Anton Wessely, odlazeći komandant EUFOR-a generalmajor Alexander Platzer i generalpukovnik Brice Houdet, operativni komandant za Operaciju “Althea” u BiH, saopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću EUFOR-a.

Nakon obraćanja generali će odgovarati na pitanja novinara a potom slijedi svečana primopredaja komande koja se može snimati ili fotografirati.


Iz EUFOR-a mole predstavnike medija da telefonom potvrde dolazak na brojeve (033 495 393 ili 061 219 097) ili putem e-maila elma.robovic@eufor.europa.eu najkasnije do 16.00 sati u srijedu 19. januara, te da budu prisutni na glavnom ulazu u civilni parking Baze Butmir najkasnije do 09.00 u četvrtak 20. januara. Predstavnici medija koji nisu najavljeni ili koji zakasne neće biti omogućen ulazak u bazu, saopćeno je. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Skupština KS sutra o dodjeli javnih priznanja Kantona Sarajevo

U srijedu drugo izdanje jednog od najvažnijih regionalnih turističkih foruma-Sarajevo Tourism Summit

GRAS - U subotu izmjena režima saobraćaja zbog javnog okupljanja u ulici Hamdije Kreševljakovića

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta