Bosna i Hercegovina     | 18.01.2022. 14:50 |

Mario Kordić na sastanku s mađarskim veleposlanikom: Mostar ima ogroman potencijal

FENA Saopćenje, Foto/ Grad Mostar

MOSTAR, 18. siječnja (FENA) - Gradonačelnik Mostara Mario Kordić sa suradnicima primio je u utorak u posjetu Posa Krisztiana, veleposlanika Mađarske u Bosni i Hercegovini i Csaba Felegyhazia, prvog tajnika mađarskog veleposlanstva.

Sudionici sastanka naglasili su važnost tradicionalno prijateljskih veza između Grada Mostara i Mađarske koja se ogledala u stalno rastućem broju turista iz Mađarske koji od destinacija u Hercegovini, a posebno Međugorja, ne odustaju ni za vrijeme pandemije, priopćeno je iz Grada Mostara.

Gradonačelnik se zahvalio na pomoći koju je Mađarska pružala Mostaru u prošlosti te izrazio nadu da će se te veze iskoristiti u budućnosti u zajedničkim gospodarskim, energetskim i kulturnim projektima.

U priopćenju se nadalje navodi kako je veleposlanik Krisztian upoznat s rezultatima rada Grada Mostara u prethodnoj godini, kao i s funkcioniranjem grada i izazovima s kojima se suočava.

Prilikom razgovora naglašena su područja od izuzetne važnosti za Grad kao što su javna poduzeća, gradska deponija, aerodrom, strane investicije i energetski sektor s fokusom na obnovljive izvore energije.

Razgovaralo se i o predstojećem Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru kojemu će partner biti Mađarska.

Najavljen je dolazak velikog broja gospodarstvenika iz Mađarske koji imaju što ponuditi, ali i onih koji mogu ostvariti partnerstva s domaćim firmama.

Veleposlanik je istaknuo kako Mađarska ima puno iskustva u oblastima poput vinogradarstva, proizvodnje medicinske opreme, IT, autoindustrije i proizvodnji solarne energije te bi u tim oblastima njeni gospodarstvenici mogli pomoći lokalnim partnerima savjetom, a eventualno i zajedničkim ulaganjima.

Zaključeno je da Grad Mostar ima ogromni potencijal u više oblasti te da treba raditi na promociji svojih dobrih praksi i kapaciteta.

Uvođenjem više zračnih linija na mostarskom aerodromu te završetkom koridora Vc, navodi se kako je za Mostar izvjesna svijetla budućnost transportne povezanosti.

Sudionici razgovara osvrnuli su se i na suradnju između Grada Mostara i prijateljskog Grada Kapošvara te na mogućnost uspostavljanja suradnje s još nekim gradovima u Mađarskoj.

Veleposlanik Krisztian obećao je kako će u budućnosti i dalje pružati potporu Gradu Mostaru po pitanjima važnim za ovaj grad, navodi se u priopćenju.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U subotu otvaranje panoramskog kotača u Mostaru

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo