Ekonomija     | 18.01.2022. 10:35 |

Turistička zajednica KS aktivno promovira turizam u zemlji i svijetu

FENA Saopćenje, Foto/ Turistička zajednica KS

SARAJEVO, 18. januara (FENA) - Turistička zajednica Kantona Sarajevo dinamično radi na razvoju turizma i turističkih potencijala, što potvrđuju brojne aktivnosti kojima je turistička ponuda predstavljena potencijalnim turistima. 

Predsjedavajući Povjerenstva Turističke zajednice KS Kenan Magoda predstavio je Kanton Sarajevo, ali i cijelu BiH u jednoj od trenutno najgledanijih televizija - EXPO 2020, te upoznao svjetsku javnost o specifičnostima grada, turističkim potencijalima i približio turističku ponudu svima koji još nisu posjetili Sarajevo i njegove olimpijske planine.

Predstavnici Turističke zajednice KS s javnim i privatnim turističkim sektorom, kao prva grupa privrednika uz podršku Ministarstva privrede Kantona Sarajevo predstavili su Bosnu i Hercegovinu na svjetskoj izložbi EXPO 2020 Dubai. U protekloj sedmici prezentirali su ekonomske, investicijske i turističke potencijale BiH učesnicima iz 192 zemlje svijeta.

Učešćem na EXPO-u Turistička zajednica KS ostvarila je konkretnu saradnju na projektima promocije turističke ponude. Riječ je o vrijednoj investiciji kojom će najistaknutije turističke atrakcije i dešavanja u Kantonu Sarajevo biti dostupni potencijalnim turistima diljem svijeta putem live streaminga koji će se emitovati na web stranicama Turističke zajednice KS i njenih steakholdera.

U toku je realizacija desetine projekata/događaja koje je sufinansirala Turistička zajednica KS s ciljem poboljšanja turističke ponude i oporavka turizma, među kojima su muzička dešavanja na Bjelašnici - koncerti poznatih domaćih i regionalnih bendova i DJ nastupi, škole skijanja i ture na krpljama, zimska radionica za djecu na Trebeviću, a organizirana je i nagradna igra za besplatno iznajmljivanje ski opreme. Održan je jedinstven maraton kroz grad - trka kroz Sarajevo u kojoj su učestvovali trkači iz 15 država svijeta.

Zabave za najmlađe ne nedostaje ove zime budući da su na raspolaganju klizališta na nekoliko lokacija u gradu: Zimska čarolija na Skenderiji, Zima na Vilsu, a ove godine otvorena je i prva ledena ploha na Ilidži uz podršku Turističke zajednice KS. Posjetiteljima smo omogućili i nesvakidašnju izložbu posvećenu pop-rock bendu Crvena jabuka koju mogu vidjeti u Štrosmajerovoj ulici u centru Sarajeva, saopćeno je iz Turističke zajednice KS.

Turistička zajednica KS pružila je podršku projektima iz oblasti muzike, zabave, sporta, kulture, historije, očuvanja tradicije i slično, te tako obezbjedila održavanje različitih događaja tokom cijele zimske turističke sezone, kako bi ojačala turisitčku ponudu i turistima pružila više razloga da posjete Sarajevo i olimpijske planine, navodi se u saopćenju.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Kanton Sarajevo tokom novogodišnjih praznika posjetilo 13.529 turista

Turistička zajednica Kantona Sarajevo predstavila turističku ponudu na sajmu TTI Izmir

Turisti i gosti iz 90 država svijeta ove godine posjetili Sarajevo

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo