Kultura     | 17.01.2022. 15:13 |

Plesna predstava o složenim partnerskim odnosima na sceni HNK Mostar

FENA Saopćenje, Foto/

MOSTAR, 17. siječnja (FENA) - Partnerski odnosi prikazani na jedan malo drugačiji način, putem plesa i pokreta, bit će prikazani na sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru kroz gostujuću plesnu predstavu "Kad ruke šute" koja će biti izvedena 18. siječnja s početkom u 20 sati.

"Kad ruke šute" plesna je predstava čija je dramaturško-koreografska koncepcija nastala na temelju stručno-istraživačkog teksta o partnerskim odnosima koji je napisala socijalna pedagoginja Sara Peranić.

Plesač i plesačica, Sunčica Bandić i Christian Nujster, služeći se pokretom, gestama, mimikom i dodirom, u koreografiji Ilone Cvitić Kanceljak i uz autorsku glazbu Silvije Grilec, prikazuju četiri razine partnerskog odnosa kroz koje svi partneri na putu izgradnje kvalitetnog odnosa na svoj jedinstveni način prolaze: privlačnost, romanca, borba za moć, prava ljubav.

Kombinacijom različitih plesnih stilova poput lyrical, contemporary, jazz, modern, acrobatic, ispričat će odnosno otplesati što znači temeljna misao projekta "I tako su gradili odnos do kraja života", priopćili su iz HNK Mostar.

Osim pokretom, priča je osnažena audiovizualnim projekcijama u kojima se uz pomoć kazališta sjena imitira svaki stupanj razvoja životnog ciklusa leptira (jaje-gusjenica-kukuljica-leptir), kao metaforički prikaz te istovjetan proces fazama razvoja partnerskih odnosa.
Predstava je nastala u suradnji Akademije dramske umjetnosti Zagreb i Plesnog centra Tala.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

"Staklena menažerija" na 31. Festivalu glumca

Premijera 'Stepskog vuka' oduševila mostarsku publiku

Dvije zanimljive predstave na repertoaru HNK Mostar

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana